1

Temat: powiadamianie nowych wykonawców pobierających SIWZ

do którego momentu nalezy powiadamiac nowych wykonawców którzy pobierają SIWZ ze strony zamawiającego?, np. między jednym, a drugim protestem. Czy mam kontrolowac, w którym momencie nowi pobierają i wysyłac im np. tylko 2gi protest, a o pierwszym wspomniec i odesłac do poczytania naszej strony? nie znam interpretacji przepisu: należy powiadamiac wszystkich którzy pobrali SIWZ, ale czy w którym momenci, czy o sprawach wstecz również ....

2 (edytowany przez MIRAS 2008-12-08 10:08:53)

Odp: powiadamianie nowych wykonawców pobierających SIWZ

Skad pomysl zeby powiadamiac o protescie - rozumiem ze indywidualnie kazdego z wykonawcow - który pobral SIWZ ze strony zamawiającego?

3

dokładnie tak

4

No to skad ten pomysl??? smile

5

no jak to , 181.3 i nie mów/pisz ze protest tylko dajesz na stronkę i czesc, to tylko ja sie tak morduje z tymi mailami????

6 (edytowany przez MIRAS 2008-12-08 14:25:03)

Kasandra napisał/a:

1. nie mów/pisz ze protest tylko dajesz na stronkę i czesc,
2. to tylko ja sie tak morduje z tymi mailami????

1. Dokładnie tak.
2. Nie martw sie, pewnie nie tylko Ty tak robisz... wink

7

big_smile i big_smile

8

Kasandra co ty właściwie robisz bo nie rozumię?
powiadamiasz, kogo?
co cię obchodzi kto pobrał z twojej strony siwz?
czy do ciebie wpływaja protesty i to więcej niż jeden ?

9

smile wesola rozmowa z rana

powiadamiasz oczywiscie tylko tych o ktorych wiesz ze od ciebbie pobrali (nie ze strony) bo niby skad masz to wiedziec smile

czasami powiadamia sie rowniez tych ktorzy zaznaczyli sie juz w postepowaniu (np zapytanie zlozyli) - ta forma nie jest obligatoryjna - czasami stosowana celem unikniecia przedluzenia procedury.

to tyle . milego dnia.

10

danaug napisał/a:

Kasandra co ty właściwie robisz bo nie rozumię?
powiadamiasz, kogo?
wszystkich którzy pobrali SIWZ i się sensownie przedstawili
co cię obchodzi kto pobrał z twojej strony siwz?
obchodzi mnie, bo to jest tak jakby przyszli do mnie fizycznie i zostawili namiary na siebie, a ja im w zamian dałabym SIWZ
czy do ciebie wpływaja protesty i to więcej niż jeden ?

jeden protest to dla mnie luksus :-)

11

no i proszę

12

w swej - nieskażonej odpowiedziami przy pomocy cytowania pytającego - prostocie nawet nie potrafię uczynić tegoż <zalamkalamaneprzezdepresja>

13

niby mnie cytujesz ale to nieprawda
piszesz "obchodzi mnie, bo to jest tak jakby przyszli do mnie fizycznie i zostawili namiary na siebie, a ja im w zamian dałabym SIWZ" zupełnie niepotrzebnie i to na pewno nie jest tak samo, w takim postępowaniu łatwo sie zapętlić - nie polecam takiego postępowania ale oczywiscie decyzja należy do ciebie

14

lolilap napisał/a:

smile wesola rozmowa z rana

powiadamiasz oczywiscie tylko tych o ktorych wiesz ze od ciebbie pobrali (nie ze strony) bo niby skad masz to wiedziec smile

to tyle . milego dnia.

U mnie nikt nie odbiera SIWZ fizycznie, chyba to naturalne w tych czasach. Ale przeciez wiadomo kto pobiera ją ze strony, jesli tylko nie ukrywa namiarów na siebie, a więc jesli mam taką informację, a powinnam o proteście powiadamiac wszystkich którzy SIWZ pobrali, stąd robię co robię, gdyż tak rozumiem 181.3, a zwłaszcza słowo RÓWNIEŻ oraz art. 2./11 że  skoro pobierają = ze się ubiegają i stąd to wszystko

15

no cóż Kasandro niestety nie masz racji

16

'U mnie nikt nie odbiera SIWZ fizycznie, . Ale przeciez wiadomo kto pobiera ją ze strony, "

CHYBA MASZ JAKIS SKANER SIECI smile BO U MNIE NIE WIADOMO KTO POBIERA:)

17

u nas jesli ktos chce wejsc i pobrac SIWZ musi wypełnic miniankietę. Oczywiscie niektórzy piszą tez głupoty, ale generalnie większość wklepuje maila, adres lub telefon.

18

dlatego dla mnie jest naturalne ze informuję "pobierających inaczej" o np. proteście, ale już nie osobno, gdyz dzięki jednej genialnej osobie  big_smile i big_smile z tego forum załatwiam to hurtem.