1

Temat: Dokumentacja

Jestem początkująca w zamówieniach publicznych, ogłosiłam teraz przetarg na dostawy paliw płynnych ale potrzebuję porady jakie muszę sporządzić dokumenty po ogłoszeniu wyników i w razie uniewaznienia przetargu? Poradźcie

2

Odp: Dokumentacja

jak jest wartość zamówienia?

3

powyżej 60 000 euro netto

4

Na razie na biezaco sporzadaj protokol zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 października 2008 r. w sprawie protokołu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego (Dz. U. Nr 188, poz. 1154), a potem sie zobaczy- w zaleznosci od wyniku (uniewanienie/ dokonanie wyboru/ zawarcie umowy).

5

60 tys E ?:) teraz prog to 14 000 E smile

a reszta zgodnie z UPZP (ustawa) po kolei:
ocena
wybor
umowa

6

ale ogólnie próg jest do 206000 euro netto? czyli robię protokół postępowania, ocena ofert, wybór i umowa i ogłoszenie o udzieleniu zamówienia w BZP - to wszystko ?a jeżeli nikt nie złoży oferty to protokół i unieważnienie?

7

...w duzym skrocie smile

8

to rozdrobnijcie mi to smile

9

To nie jest takie proste, wszystko zalezy od konkretnego przypadku... Najbardziej optymistyczna wersja to ta, o ktorej napisalas: "czyli robię protokół postępowania, ocena ofert, wybór i umowa i ogłoszenie o udzieleniu zamówienia w BZP"

10

sugeruje ustawe i szkolenie ....

nie nauczysz sie przetargowac z forum!
przynajmniej sugeruje nabyc - dla wlasnego bezpieczenstwa - troche, a moze i wiecej wiedzy nt. chyba ze nie masz okreslonych blizej planow na czas po 1 kontroli smile

11

wiem, że się stąd nie nauczę ale będę chociaż coś wiedziała ze strony praktycznej, szkolenie odpada, sugerujesz juz ze bede miała kontrolę, nie było jej do tej pory i nikt się nie martwił więc teraz też tak jest

12

sugeruje ze kazdy kiedys takowa  ma smile nie ze akurat Ty zaraz bedziesz miala smile i zebys wiedziala co robisz powinas pocztac pouczyc sie i pozniej pytac.

13

Muszę odrzucić obie oferty sad wypełniam oprócz protokołu postępowania takie druki jak: Zp-11 dla każdego członka komisji (czy dla przewodniczącego też - jest nim dyrektor), ZP-12; ZP-17; ZP-20; ZP-19 czy coś jeszcze?

14

do oferentów wysyłam pisma że ich oferty zostały odrzucone na podstawie art 89 ust.1pkt 2 i 6 z wyjaśnieniem.