1

Temat: usługi pocztowe

jak zamawiacie usługi pocztowe? Prosze o pomoc

2 (edytowany przez Marta 2008-12-04 10:19:19)

Odp: usługi pocztowe

czy zgodnie z art. 67. ust 4 moge zastosować tryb z wolnej ręki? zamówienie przekracza 14 000 euro

3

nikt mi nie pomoże?

4

na podstawie art. 67 ust. 4 nie możesz zastosować w tym przypadku zamówienia z wolnej ręki
67 ust. 1 pkt 4 - najpierw dwa postępowania, jak nie będzie wykonawcy to wolna ręka

5

mówisz o 67.1.4 a ja o 67.4

6

a z kolei ust. 3 wymienia w pkt.1e powszechne usługi pocztowe

7

Chodzi Ci pewnie o 67.1.1a ??? wink

8

tak wymienia, ale ..... przeczytaj dokładnie, ust. 3 odnosi się do zapisu ust. 2:), to że wymienia usługi pocztowe nie znaczy że od razu możesz stosować wolną rękę. takie jest moje zdanie ale na pewno bardziej doświadczeni (życiowo i zamówieniami) czytelnicy forum powiedzą ci dokładniej:)

9

no więc czekam na kolejnych forumowiczów:-)
wiem że usługi pocztowe do 50g są jakby monopolem dla Poczty Polskiej, ale nie orientuje się kompletnie jak z innymi wagami, czy mam obowiązek stosowania trybów otwartych-konkurencjnych przy takim typie zamówienia

10

smile powyżej 50g nie ma monopolu, zresztą niektóre firmy doczepiają do zwykłych kopert ciężarki, i wtedy nawet zwykły list waży powyżej 50g:):)

11

ok widocznie coś żle wyczytałam.
Czekam nadal na odpowiedź na moje pytanie: Jak wyglądać powinna procedura wyboru firmy świadczącej usługi pocztowe dla jst.

12

zrób postępowanie, np przetarg nieograniczony jak wyłonisz wykonawcę to ok, jak nie to jeszcze raz, jak nie da rezultatu to zamówienie z wolnej ręki

13 (edytowany przez Marta 2008-12-08 09:56:33)

jakieś inne pomysły? Marko smile może ty podpoweisz jak podejść do tych zamówień na usługi pocztowe.Kwota szacunkowa 100 000zl brutto (łącznie z tymi poniżej 50g)

14 (edytowany przez Marta 2008-12-09 12:19:11)

lm napisał/a:

smile powyżej 50g nie ma monopolu, zresztą niektóre firmy doczepiają do zwykłych kopert ciężarki, i wtedy nawet zwykły list waży powyżej 50g:):)

zalazłam uzasadnienie art. 47 ust. 2 i 4 prawo pocztowe mowią o usługachg zastzeżonych do 50g. Wynika z tego tyle, że tylko Poczta Polska może realizowac uslugi pocztowe do 50g więc nie sumujemy ich z pozostalymi usługami przy szacowaniu wartości zamowienia.zgadzacie się ze mną?

15

nie podlegają one usatwie PZP prawda?

16

Marta napisał/a:

zalazłam uzasadnienie art. 47 ust. 2 i 4 prawo pocztowe mowią o usługachg zastzeżonych do 50g. Wynika z tego tyle, że tylko Poczta Polska może realizowac uslugi pocztowe do 50g więc nie sumujemy ich z pozostalymi usługami przy szacowaniu wartości zamowienia.zgadzacie się ze mną?

Jezeli to prawda... to

Marta napisał/a:

nie sumujemy ich z pozostalymi usługami przy szacowaniu wartości zamowienia

wink

17 (edytowany przez Marta 2008-12-09 14:29:06)

jezeli to prawda
sami żartownisie tu widze..nie ma z kim pogadać na poważnie:-)