1

Temat: ąusługi pocztowe

Czy prawidowo postąpię jeśli zamówienie na usługi pocztowe udzielę w następujący sposób:
I część: usługi pocztowe o wadze do 50g (wartość pow.14000 euro) -wolna ręka,
II część :usługi pocztowe o wadze pow.50 g i tzw.firmowa poczta -art.4pkt.8 (wartość ponizej 14000 euro)?
Obawiam się zarzutu podzału zamówienia.Czy słusznie?

2

Odp: ąusługi pocztowe

wedlug mnie moglbys uzyskac usluge od 1 wykonawcy....(np publicznego)
ten podzial na poczte polska i reszte swiata, panujacy w ZP,  jest naprawde sztuczny.

3

Wszystko wzięło się stąd,że część Zamawiających zaczęła ogłaszać przetargi na tą II-gą część. Ja i tak mam zamiar przy okazji zaproszenia Poczty Plskiej do negocacji w sprawie I-ej  części  poinformowac ich,ze bedziemy negocjowac rowniez uslugi z czesci II-giej(ktoryh jest na szczescie ponizej 14000 euro).Zatem w efekcie zawre prawdopodobnie i tak nawszystko  umowe z Poczta Polska.

4

no tak czyli "-50" prowadzisz z wolnej, a reszte do 14?? czy to nie jest dzielenie? mysle ze bezpieczniej byloby zrobic pn przynajmniej na te "+50".

uslugi pocztowe sa dla mnie jakims dziwnym tworem -  jesli firmy komercyjne sa w stanie zapewnic usluge taniej niz publiczny uslugodawca i na dodatek dodaja prezent w postaci zlomu smile to chyba cos jest nie tak....