1 (edytowany przez Sabina 2009-01-14 11:49:23)

Temat: błędnie wypelniony kosztorys

witam wszystkich  i tradycyjnie prosze o pomoc. nie wiem co robić, wykonawca błędnie wypełnił kosztorys tzn. w kolumnie -"cenia jednostkowa netto" wpisał wartość netto, w kolumnie- "należny podatek vat w %" wpisal wartość vat, Ceny jednostkowej za godzine uslugi w ogóle nie ma. dodam, ze wartość zamówienia jest wyliczona poprawnie, nie ma błędów rachunkowych tylko błędniie wypełniony kosztorys. Proszę poradzcie co powinnam zrobić. Pozdrawiam.

2

Odp: błędnie wypelniony kosztorys

witam wszystkich  i tradycyjnie prosze o pomoc. nie wiem co robić, wykonawca błędnie wypełnił kosztorys tzn. w kolumnie -"cenia jednostkowa netto" wpisał wartość netto, w kolumnie- "należny podatek vat w %" wpisal wartość vat, Ceny jednostkowej za godzine uslugi w ogóle nie ma. dodam, ze wartość zamówienia jest wyliczona poprawnie, nie ma błędów rachunkowych tylko błędniie wypełniony kosztorys. Proszę poradzcie co powinnam zrobić. Pozdrawiam.

3

to bez znaczenia że np. nie wpisał ceny j. netto (przecież gdybyś koniecznie chciała to możesz ją sobie wyliczyć
moim zdaniem wykonawca nie popełnił błędu

4

ejze... wylicz c.jednostkowa * ilosc i masz cene oferty. jak sie domyslam nie bylo tu mowy o ryczalcie? a jezeli byl, przeciez wykonawca wskazal cene za godzine tak?

czy blad dotyczy tylko kosztorysu?

wydaje sie, iz nie jest to taki jednoznaczny blad.

5

potraktowałam to jako "inną omylkę polegającą na niezgodności z SIWZ",
nie wypełnil kosztorysu tak jak powinien, nie podal ceny jednostkowej za godzinę tylko wpisał tam wartość netto za wszystkie godziny, tam gdzie powinna być wpisana stawka VAT, jest wartość VAT za całe zamowienie.  nie ma żadnych blędow rachunkowych.
błąd dotyczy tylko kosztorysu

6

a może to oczywista omylka pisarska? co o tym myslicie panowie?

7

a gdyby wpisal np w kosztorysie budowlanym

cena jedn za 1 m2 np plytek: wartosc calkowitą to co bys zrobila? przemnożysz przez il m2 czy poprawisz?

8

poprawię

9

smile odpowiedzialnosc komisji i decyzja tychze.

10

lolipap troche mniej ironii więcej konkretów. prosze smile

11

a co do budowlanki to naszczęście nie moja dzialka smile