1

Temat: uzupełnienie dokumentów

Proszę powiedzcie mi tylko czy powinnam wzywać do uzupelnienia dokumentów, które nie potwierdzają spełnienia  warunków udziału w postepowaniu, a jedynie Wykonawca za jej przedłożenie otrzymuje dodatkowa punktacje w jednym z kryteriów.

2

Odp: uzupełnienie dokumentów

tak w skrocie: bledny dokument = nie zlozenie dokumentu.

3

zle  mnie zrozumiałeś w przetargu  na przeprowadzenie kursów mamy kryterium "wyksztalcenie ". lektorzy mogą mieć papierek,  ktory by świadczył o jakiś dodatkowych kwalifikacjach  np. dodatkowe umiejetności lub ukończone kursu okreslonego typu. Kwestia tego typu, ze jeden z wykonawców nie dostarczyl takich dokumentów dla żadnego ze swych lektorow.

4

no to nie ma problemu. przeciez spelnia warunek tak? (myslalem iz moze byc tu ukryty warunek brzegowy)

5

zdefiniuj pojęcie "ukryty warunek brzegowy"  smile

6

sabinko nie wiesz?:) nieladnie smile

7

za krótko chyba jeszcze siedze w zamówieniach

8

To ja mam jeszcze jedno pytanie: prosiliśmy wykonawców o przedstawienie w tabelce osób które posiadają odpowiednie kwalifikacje i prawdopodobnie będą wykonywać u nas prace. W dniu otwarcia ofert otrzymaliśmy je , jednak w we wzorze było określone że będziemy prosili o dosłanie kser tych kwalifikacji, tak tez i zrobiliśmy. Poprosiliśmy o ksera, jednak się okazało ze dostaliśmy dane i ksera kilku innych osób czy mamy prosić o uzupełnienie dokumentacji tych osób które były w pierwotnej wersji?

9

a na jakiej niby podstawie żądaliście od wykonawców dokumentów potwierdzających kwalifikacje osób innych niż wykaz osób?

10

No właśnie innych nie prosiliśmy, chcelismy o przedstawienie kwalifikacji z listy pierwotnej