Temat: Za zgodność z oryginałem
PN, poniżej progów, dokumenty tj. US, ZUS, KRS, nie zostały opatrzone klauzulą za zgodność z oryginałem,są tylko podpisane przez uprawnionych przedstawicieli, i piczątka firmowa.Uznać?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
PN, poniżej progów, dokumenty tj. US, ZUS, KRS, nie zostały opatrzone klauzulą za zgodność z oryginałem,są tylko podpisane przez uprawnionych przedstawicieli, i piczątka firmowa.Uznać?
Jeżeli wymagaliście oryginałów albo kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem, a otrzymaliście kopie bez potwierdzenia za zgodność z oryginałem to spokojnie wezwijcie do uzupełnienia.
Myśle, że można - dla pewności sam/a możesz taki dokument opatrzyć klauzulą "ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM"
No ja nie wiem MIRAS kiedy Ty mówisz poważnie, a kiedy żartujesz
Warto zwrócić uwagę na treść par. 4 ust. 1 rozporządzenia o dokumentach, z którego wynika, że dokumenty są składane w formie oryginału albo kopi poświadczonej za zgodność z oryginałem.
Nie wydaje mi się, żeby A.S. mógł potwierdzić za zgodność z oryginałem, jeżeli tego oryginału nie widział, no ale różne już dziwne rzeczy w zamówieniach widziałem:)
pzdr
No ja nie wiem MIRAS kiedy Ty mówisz poważnie, a kiedy żartujesz
Do myślinika było powaznie, potem troche mniej...
Nie wydaje mi się, żeby A.S. mógł potwierdzić za zgodność z oryginałem, jeżeli tego oryginału nie widział, no ale różne już dziwne rzeczy w zamówieniach widziałem:)
A.S. ma kopię z pieczątkami i podpisami, brakuje mu tylko klauzuli: "ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM" Czyż nie A.S. ???
jak juz kiedys wspominalem co za duzo to nie zdrowo napewno protestu ani odwolania na tym sie nie wygra
Zgadza się MIRAS, mam kopie dokumentu, właściwie podpisane i opioeczętowane, brakuje za zgodność!
Dlatego skłaniałbym sie do tego zeby uznac
Non possumus!
A.S. Odpowiedz sobie proszę na następujące dwa pytania:
1. Czy posiadasz oryginały dokumentów tj. informację z KRS, zaświadczenie z US i ZUS?
2. Czy posiadasz potwierdzone za zgodność z oryginałem kopie w/w dokumentów?
Jeżeli na oba pytania, udzieliłeś odpowiedzi negatywnej, to moim zdaniem należy to traktować jako faktyczny brak w ofercie w/w dokumentów.
Oczywiście protestu i odwołania się na tym nie wygra, ale niesmak pozostaje:)
Jeżeli jednak bardziej doświadczeni koledzy i koleżanki myślą inaczej, nie pozostaje mi nic innego jak przyjąć taką opinię "doktryny":):)
pzdr
Oczywiście protestu i odwołania się na tym nie wygra, ale niesmak pozostaje:)
To fakt, pozostaje...
Stad moj pierwszy post brzmial: Myśle, że można - dla pewności sam/a możesz taki dokument opatrzyć klauzulą "ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM"
Uznać?
U Jamesa Bonda było - Świat to za mało.
U mnie jest - Podpis to za mało
A.S. napisał/a:Uznać?
U Jamesa Bonda było - Świat to za mało.
U mnie jest - Podpis to za mało
Zdecydowanie popieram
pzdr
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc