Temat: opis zamówienia z nazwą marki
czy mogę opisać przedmiot zamowienia w nastepujacy sposób:
dostawa samochodu marki mercedes lub równoważny
i podac w specyfikacji technicznej wszystkie parametry tego auta?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a możesz jakoś dobrze uzasadnić, dlaczego to musi być marka mercedes??
jeśli tak to proszę Cię bardzo.
Ponieważ chce aby posiadal parametry techniczne i technologiczne takie jakie posiada Mercedes,nie wystarczy?
Najlepiej jeszcze takie, których nie maja inne auta Niestety nie mozesz...
no ale napisze lub rownowazne to dlaczego nie moge?
równoważne czyli nie gorsze parametry techniczne niz przedstawione w opisie
bo żeby użyć marki musisz dokładnie uzasadnić, dlaczego ten samochód jest dla Ciebie lepszy niż jakiś inny i tyle
To podaj w specyfikacji technicznej wszystkie parametry tego auta, bez wskazywania jego marki - tak bedzie bezpieczniej i napisz "nie gorsze niż..."
Patrz: art. 29 ust. 3: musi to być uzasadnione SPECYFIKA przedmiotu zamowienia !!!
dzięki za podrzucony pomysł Miras:-)
Najlepiej by bylo podac jakis zakres tolerancji, np: "parametr": od 1 do 3, gdzie parametr 2 to parametr MERCEDESA.
Tylko nie rob czegos w rodzaju: podajesz paramet, ktory spelnia tylko jedene pojazd (MERCEDES), a nie bedziesz potrafila uzasadnic dlaczego pojazd ten musi miec taki, a nie inny.
a mogę podać minimalny próg tylko? czyli dany paramentr nie gorszy niż...
Mysle ze tak, tylko pamietaj: nie rob czegos w rodzaju: podajesz paramet, ktory spelnia tylko jedene pojazd (MERCEDES), a nie bedziesz potrafila uzasadnic dlaczego pojazd ten musi miec taki, a nie inny
rozstaw osi - nie gorszy niz 2000 mm ?:)
nie martw sie jak dobrze pomyslisz to uda sie to opisac tylko uwazaj zeby TATA nie wyszla
lolipap, nie możesz napisać "nie gorszy" tylko np. "nie większy" , 'nie mniejszy".
Uwaga ogólna bo już miałem z tym do czynienia. Jeśli parametry będą w sumie odpowiadać tylko jednemu pojazdowi a Wykonawca jest mądry od razu macie protest i.... przegrywacie.(z art.7 pzp)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc