Temat: zamówienia dodatkowe
Mam prośbę. czy ktoś z was mógłby mi na przykładzie wytłumaczyć różnicę między zamówieniem dodatkowym a uzupełniającym bo się totalnie zamotałam. Niby wiem o co chodzi, ale potrzebuję konkretów?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → zamówienia dodatkowe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam prośbę. czy ktoś z was mógłby mi na przykładzie wytłumaczyć różnicę między zamówieniem dodatkowym a uzupełniającym bo się totalnie zamotałam. Niby wiem o co chodzi, ale potrzebuję konkretów?
Bardzo krotko:
- uzupelniajace: mozez przewidziec, mozesz udzielic po zrealizowaniu zamowienia podstawowego;
- dodatkowe: nie moglas przewidziec, udzielasz w trakcie realizacji zamowienia podstawowego.
dzięki!
czyli: zakładając że robię drogę ale w tej chwili nie wiem czy będziemy musieli zrobić jeden zjazd więcej (przepust), a jest to prawdopodobne to spokojnie moge to zlecić po zakończeniu realizacji zamówienia o ile założyłam taką opcję w ogłoszeniu?
cd poprzedniego bo nie dopisałam: jako zamówienie uzupełniające oczywiście
tak - ale zamowienie podstawowe musi byc udzielone w trybie PN lub PO
tak, tak będzie. właśnie piszę SIWZ. Dzięki wielkie za pomoc.
co do uzupełniających- ostatnio na szkoleniu dowiedziałam się że mogą one wystapić przed zakończeniem zamówienia podstawowego i po.co wy na to?
Ustawa mówi o 3 latach od udzielenia - czyli od zawarcia umowy. I TYLE
no tak od zawarcia- jak podpiszesz to dopiero wykonują roboty:-)nie po zakończeniu robót.
co do uzupełniających- ostatnio na szkoleniu dowiedziałam się że mogą one wystapić przed zakończeniem zamówienia podstawowego i po.co wy na to?
Uzupełniające - mozna w trakcie realizacji i po, jesli od zawarcia umowy nie upłynelo 3 lata;
Dodatkowe - tylko w trakcie realizacji.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc