1

Temat: kryteria oceny ofert przy szkoleniach

witam,
mam do przeprowadzenia 2 przetargi.
1) zajęcia dodatkowe z informatyki dla uczniów
2) zajęcia dodatkowe z j. angielskiego dla uczniów

wiadomo, że jednym z kryteriów oceny ofert jest cena. nie chciałbym samej ceny bo zależy nam na dobrej firmie (chyba, żeby postawić odpowiednie warunki udziału).
czy jednym z kryteriów może być ocena jakości platformy e-learnigowej? bo przecież nie mogę podać nazwy konkretnej platformy. może macie inne pomysły na kryteria.

pozdrawiam

2

Odp: kryteria oceny ofert przy szkoleniach

kolejne pytanko, mam nadzieję że ktoś pomoże smile

stawiam warunek, że osoby biorące warunek w realizacji szkoleń muszą mieć wykształcenie wyższe np. dla języków że jest mgr filologii angielskiej., żądam kserokopii dyplomu ukończenia uczelni wyższej.
wydział dla którego opracowuję siwz, chce przyznawać punkty jeżeli te osoby są pracownikami uczelni wyższych, im więcej takich pracowników tym więcej punktów.
czy wystarczy, że w formularzu ofertowym wykonawca poda iloma takimi osobami dysponuje, czy muszę żądać jakiegoś dokumentu stwierdzającego, że on faktycznie jest pracownikiem uczelni wyższej, a może wykazie osób jaki wykonawca ma dostarczyć wstawić kolumnę w której wykonawca wpisze, czy dana osoba jest pracownikiem uczelni wyższej? jak to technicznie rozwiązać?

3

Odp: kryteria oceny ofert przy szkoleniach

nie wiem czy nie za późno Ci odpisuję ale ostatnio tu nie zaglądałam, a więc:
1) jest to zamówienie na usługi szkoleniowe, więc nie musisz stosować przepisów ustawy dotyczących zakazu ustalania kryteriów oceny ofert na podstawie właściwości wykonawcy; w związku z tym możesz np. oceniać ilość przeprowadzonych szkoleń w zakresie zbliżonym do przedmiotu zamówienia (punkty w zależności od liczby wykonanych i udokumentowanych zamówień)
2) nie masz prawa żądać dokumentów innych niż wymienione w rozporządzeniu - oznacza to że możesz postawić warunek aby dane osoby miały ukończone studia wyższe w żądanym zakresie, ale na potwierdzenie tego możesz żądać jedynie wykazu osób. Najlepiej jeśli napiszesz w siwz, że z wykazu ma wynikać, że dana osoba ukończyła studia wyższe w takim i takim zakresie