1

Temat: co zrobić z ofertą gdy nie odpowiada pH produktu

W SIWZ na dostawę środków chemicznych wymagałem aby oferenci dostarczyli karty charakterystyki i próbki do oceny proponowanych produktów tj.
1. W opisie proszku do szorowania urządzeń sanitarnych wymagałem aby pH było od 10,5 do 11,5 a w złożonej ofercie w karcie charakterystyki tego produktu  pH jest od  8,0 ? 11,0.
2. W opisie płynu do mycia szyb wymagałem, że płyn ma mieć pH od 8,1 do 10,6 a w złożonej ofercie w karcie charakterystyki oferowanego płynu pH jest od 5,0 ? 8,5.
Ponadto opis tego produktu wymagał aby proponowany płyn posiadał aktywną pianę do mycia szyb a płyn, który oferent dał do oceny takiej aktywnej piany nie posiada.

Czy takie produktyz innym pH odpowiadają moim wymaganiom, czy oferte odrzucić.?
Bardzo proszę o pilną podpowiedz w tej sprawie bo kończy się termin związania z ofertą.

2

Odp: co zrobić z ofertą gdy nie odpowiada pH produktu

wydaje sie ze istnieje duze prawdopodobienstwo, iz te produkty nie spelniaja Twoich wymagan.

z drugiej jednak stronny intreresujace jest czy na rynku sa produkty ktore mieszcza sie w tak "wasko" okreslonych widelkach pH.

3

Grzegorz 5 napisał/a:

Czy takie produktyz innym pH odpowiadają moim wymaganiom, czy oferte odrzucić.?

Dokonujac oceny metodą "0/1" produkty nie odpowiadaja Twoim wymaganiom. Czy oferte odrzucic??? Byc moze bedzie taka koniecznosc, ale przed odrzuceniem wezwij wykonawce do zlozenia dokumentow, ktore beda potwierdzaly spelnianie Twoich warunkow (26.3).

4

Dzięki za cenne informacje i tak zrobiłem na rynku są produkty o takim pH jakie chciałem więc odrzuciłem oferty z niezgodnym pH.                                                        pozdroionka dla wszystkich zmagających się z Pzp.