1

Temat: problem z poprawą omyłki...

mamy następujący problem. Mieliśmy przetarg na transport. W załączniku do oferty wpisaliśmy, że chodzi nam o podanie ceny za wynajęcie samochodu plus cena za kilometr (dwie osobne rubryki) firma przysłała nam ofertę, w której wpisała sobie cenę za wynajęcie samochodu, ale z dopiskiem "za godz. pracy" smile i teraz nie wiem czy wzywac ich do poprawy...(jak tak to w jaki sposób?) czy odrzucić ofertę... proszę o pomoc.

2

Odp: problem z poprawą omyłki...

marekf83 napisał/a:

w jaki sposób?

Ano właśnie... wink

3

Wykonawca zrobil cos czego nie zrobil zamawiajacy a powinien byl zrobic... i bedzie teraz mial problem...

4

to co? odrzucać? inny wykonawca wpisał tak jak prosiliśmy.. w sumie nie widzę tu możliwości uzupełnienia, ale chcę poznać zdanie innych

5 (edytowany przez MIRAS 2009-02-11 12:08:11)

Jakia opcje przewidywaliscie w warunkach realizacji zamowienia (SIWZ, wzor umowy itp.):

1. Cena za wynajem (bez wzgledu na czas wynajmu) + cena za kilometr
2. Cena za wynajem (liczona od godziny wynajmu) + cena za kilometr

???

6

cena za wynajem (bez wzgledu na czas)  no to sobie chyba odpowiedzieliśmy na pytanie smile bo w sumie zastanawiam się czy nie poprosić o wyjaśnienie czy np wpisana cena nie jest ceną całkowitą za wynajem. Wówczas potraktowałbym to jako omyłkę pisarską... tylko nie wiem czy tak można..

7

Napisales ze:
-firma A wpisala tak jak prosiliscie
-firma B dopisala "za godz. pracy"

A - wpisala zgodnie z Waszymi wymogami ale na siebie ukręciła bat
B - wpisala nie zgodnie z Waszymi wymogami ale zabezpieczyla swoje interesy

Te dwie oferty sa ze soba nieporownywalne cenowo. Ja bym odrzucil oferte firmy B.

8

Jeszcze jedno: firma B naniosla zmiane na uprzednio przygotowana tresc oferty - zmiane merytoryczna!!!

9

no właśnie tak to traktuję.. że to jest zmiana oferty. Bo jeśli wyliczyliby nową cenę to to jest już niedopuszczalne. a napewno daliby wyższą.