1

Temat: bilety lotnicze

Nie chcemy zlecać posrednikom rezerwacji i kupowania biletów dla pracowników, którzy jeżdzą na delegacje zagraniczne tzn. nie chcemy kupować usługi: CPV: 63.51.20.00-1 . Możemy to robić samodzielnie. Nie wiemy kiedy i kto poleci. Czy każde zdarzenie (np. wyjazd na konferencję) traktować oddzielnie, czy sumować (ale co?) wszystkie bilety w roku. Z tymi biletami jest chyba podobnie jak z zakupem ksiażek, na które mamy w roku duże kwoty, ale nie wiemy kiedy jaką ksiązke kupimy i dlatego wartiością kazdego zdarzenia jest wartość jednostkowego zakupu.

Ratunkuuuuuu!!!!!. Niky nie chce mi jednoznacznie odpowiedzieć, czy jestem zmuszona wybrac jednego przewoźnika, ale my latamy z różnymi, zaleznie od tego, który w danym momencie jest najtańszy i przez inernet najtaniej rezerwujemy sami bilety

Poprostu - chcemy kupować każdy bilet (bliety, jeżeli to dotyczy jednostkowego zakupu kilku biletów na raz) oddzielnie i potrzebne nam jest prawne uzasadnienie (jezeli jest!) że tak mozna robić
Sprawa jest dla nAS BARDZO WAZNA, BO WIAŻE SIĘ Z WYDATKOWANIEM ŚRODKÓW UNIJNYCH (TEZ)

db

2

Odp: bilety lotnicze

DB25 napisał/a:

Nie wiemy kiedy i kto poleci. Czy każde zdarzenie (np. wyjazd na konferencję) traktować oddzielnie, czy sumować (ale co?) wszystkie bilety w roku.

Moje zdanie: traktowac oddzielnie

3

zsumowac w skali roku i kupic usluge smile

4

usługa kosztuję i wcale nie chcę kupować usługi, tylko bilety - i co wtedy???

5 (edytowany przez DB25 2009-12-03 13:13:18)

No i co dalej robić z tymi biletami lotniczymi?
Ja nie chcę organizować przetargu na wybór firmy pośredniczącej. Każdą partię biletów zależnie od grupy wylatującej (raz jest to 1 osoba raz kilka) kupuję sama i oddzielnie.
Co jest wtedy wartością zamówienia? Nie mówcie mi , że suma wszystkich wydatków na bilety w roku, bo tak chyba nie może być. To przecież jest analogiczne do zakupu nowości wydawniczych - ksiazek w ciągu roku. Przecież nie zrobię postępowania WR pow. progów (gdy tyle w roku mam pieniędzy na książki) na zakup 1 ksiązki podczas jakiejś konferencji.
Jeszcze raz podkreslam- ja nie chcę firmy pośredniczą.cej , dostarczajacej bilety. Mam pracowników, którzy wybierają przewoźnika sami, zależnie od sytuacji rynkowej. Ja chcę tylko kupować bilety.

DB