Temat: uzupełnić czy odrzucić?
Witam!
mam pytanko, a raczej dwa
W trakcie badania ofert w jednej okazało się, że jest udzielone pełnomocnictwo Panu X do udziału w przetargach prowadzonych w województwach: śląskim, opolskim, mazowieckim i to pełnomocnictwo uprawnia do udzielania dalszych pełnomocnictw. Pan X udzielił pełnomocnictwa Panu Y do udziału w przetargach w województwach: śląslim i małopolskim. (to tak w skrócie)
Moje pytanie to, czy jest to brak pełnomocnictwa, czy jest to pełnomocnictwo wadliwe?
Jeśli wadliwe, to mogę wezwać do uzupełnienia a jeśli brak, to oodrzucam ofertę zgodnie z art. 89 ust.1 pkt.8.
Moje następne pytanie dot. braku w ofercie wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, których realizację Wykonawca zamierza powierzyć Podwykonawcom. Oczywiście zgodnie z zapisem ustawy pzp wymagaliśmy, aby Wykonawca się określił, przygotowaliśmy dla ułatwienia wzór dokumentu - załącznik nr...
I teraz gdy brak tego załącznika w ofercie, to czy ma uzupełnić? Nie jest to dokument potwierdzający spełnienie warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 25 a więc jeśli nie wzywam do uzupełnienia to odrzucam na podstawie art.89 ust.1 pkt.2
Proszę o pomoc w rozwianiu moich wątpliwości.