1

Temat: prosze o szybk apomoc

mam pytanie: przetarg nieogran. (poniżej 60000 euro)
podczas badania  i oceny ofert wyszła nastepujaca kwestia.
1. pyt. 1 - jedna firma przedstawiała mi niepełny formularz ofertowy, brakuje drugiej strony(składal sie on z dwoch stron). moje pytanie:
odrzucam ta oferta jako niezgodna z SIWZ - art. 89 ust. 1 pkt. 20- tylko jakie uzasadnienei faktyczne tutaj podac??
2. Pyt. 2 - druga firma nie dołaczyla mi opisu przedmiotu zamówienia, ktory jako zalacznik  stanowil integralna czesc SIWZ  - tez musze ich odrzucic??? zastosowac tutaj art. 89 ust. 1 pkt. 2 - a jakie uzsadnienie faktyczne??
moje pytania wydaja sie trywialne, ale jestem niedawno w przetargach.
prosze o szybka pomoc

2

Odp: prosze o szybk apomoc

ad 1 - co było na drugiej stronie formularza?
ad 2 - żądałas w SIWZ załączenia do oferty tego opisu?

3 (edytowany przez marysia 2006-11-08 09:32:59)

ad 1. Druga strona formularza ofertowego zawierała: oświadczenie ze jest zwiazany oferta przez 30 dni, Oświadczenie za w calosci akceptuja warunki umowy,
oswiadczenie ze cena ofertowa zawiera wszelkie koszty wykonania zamowienia
ad 2. w punkcie : opis przedmiotu zamowienia w SIWZ byl zapis:wykonawca powienien zapoznac sie z caloscia SIWZ, ktorych integralna czesc stanowia zalaczniki. zalacznikeim do siwz byl min. opis przedmiotu zamowienia

4

To jeszcze 2 pytania:
a w ogóle formularz jest podpisany?
na 1 str. jest moze zapis "akceptujemy wszystkie warunki SIWZ" albo "przedmiot zamówienia jest zgodny z SIWZ"?

5

de facto:tak na pierwszej stronie  formularza jest pieczęć i podpis, ale dla mnie to jest niewystarczajace( nie mam prawa wezwac ich do uzupelnienia dokumentow)
tak na 1 stronie jest oswiadczenie:zapoznalem sie z SIWZ i nie wnosze do niej zastrzezen oraz dysponowalem niezbednymi informacjami koniecznymi do sporzadzenia oferty
to odnosnie mojego 1 pytania

6

a co z tym drugim fantem poczac:( ??

7

Wygląda na to, ze obie oferty do odrzucenia na podstawie at. 89.1.2 - niezgodnosc dotyczy:
- 1. oferta - warunków umowy (brak oswiadczenia o akceptacji warunków umowy z SIWZ)
- 2. oferta - przedmiotu zamówienia (brak szczegółowego okreslenia przedmiotu oferty)

8

a co w przypadku gdy oferta z najkorzystniejsza cena spsrod 10 fert (kryterium oceny ofert: 100 % cena brutto) nie spełnia w przypadku dwoch sprzetow wymaganych parametrow wymaganych w opisie przedmiotu zamowienia (inne parametry predkosc odczytu i predkosc zapisu). odrzucic  ta firme (art.89 u. 1 pkt. 2) i sposrod pozostalych wybrac z najkorzystniejsza cena?? czy ja dobrzemysle?? prosze o odpowiedz

9

dobrze

10

jeszcze jedno pytanie:
- uzasadnienie prawne( podaje art.89 u. 1 pkt. 2)
- uzasadnienie faktycznenie - oferent nie spełnia w przypadku dwoch sprzetow wymaganych parametrow wymaganych w opisie przedmiotu zamowienia (inne parametry predkosc odczytu i predkosc zapisu)
moje pytanie: czy takie uzasadnienie bedzie wystarczajace w przypadku odrzucenia tej oferty??

11

ja bym podał te parametry - z SIWZ i z oferty