1

Temat: Sprawozdanie ? dokładnie ustalenie wartości umów

Witam,
Przygotowuje właśnie Sprawozdanie za 2008 i mam problem. W jednym z postępowań na usługi prosiliśmy wykonawców o podanie stawki godzinowej, w umowie oczywiście także mamy podaną cene za godziną usługi. Jak więc mogę określić wartość całkowitą tej umowy? Przetarg dot. Zimowego utrzymania dróg więc bardzo trudno dokładnie przewidzieć dokładną wartość umowy.
dzieki z góry

2

Odp: Sprawozdanie ? dokładnie ustalenie wartości umów

sinek napisał/a:

W jednym z postępowań na usługi prosiliśmy wykonawców o podanie stawki godzinowej, w umowie oczywiście także mamy podaną cene za godziną usługi.

...a ilośc godzin w przybliżeniu macie???

3

Ja bym przyjęła liczbę godzin,którą  posłużyłaś się przy szacowaniu wartości zamówienia

4

Jaką wartość należy uwzględnić w przypadku cen jednostkowych?
Jeżeli w zawartej umowie określono jedynie ceny jednostkowe (bez podania wartości
całkowitej umowy), za wartość zamówienia należy przyjąć iloczyn przewidywanej
ilości lub zakresu usług (np. roboczogodziny) oraz ceny jednostkowej określonej w
umowie.

http://www.uzp.gov.pl/zagadnienia-merytoryczne/analizy-systemowe/roczne-sprawozdania-o-udzielonych-zamowieniach-publicznych/Roczne%20sprawozdania%20-%20pytania%20i%20odpowiedzi..pdf/attachment_download/file

5

Dzieki, utwierdziliście mnie w przekonani, aby korzystać z szacunku.
I tak gwoli scisłości, w sprawozdaniu ujmujemy wszystkie umowy podpisane w 2008r. niezależnie od terminu ich realizacji? Podajemy kwoty umów niezależnie na ile lat jest podpisana umowy?

6

Tak

7

dzięki