1

Temat: wadium a protest

wykonawca złożył wniosek o zwrot wadium. wadium oddane. inny wykonawca złożył protest.
rozumiem, że kopię protestu wysyłam też do tego wykonawcy co zabrał wadium, ale chyba musiałbym zaznaczyć że jak przystąpi do postępowania protestacyjnego to powinien wnieść nowe wadium?

na jaki art. trzeba się tu powołać?

pozdrawiam

2

Odp: wadium a protest

a dlaczego oddałeś mu tak szybko wadium - o co chodzi z tym wnioskiem

3

Troszkę pospieszyłeś się ze zwrotem tego wadium. Wydaje mi się, że powinieneś zaczekać (przy założeniu zwyczajnej sytuacji) do podpisania umowy.

Teraz, mimo faktycznego trwania terminu związania ofertą, zostałeś z ofertą która nie jest zabezpieczona wadium, więc powinna zostać odrzucona.

Oferent za wcześnie wystąpił, a Zamawiający niepotrzebnie zwrócił wadium,

Ciekawa sprawa...

4

Spoko... szad - podaj podstawę zwrotu wadium???

5 (edytowany przez lolilap 2009-02-26 07:52:53)

art 46 okresla kiedy mozesz zwrocic wadium, a ust 3 okresla kiedy moesz zadac ponownego wniesienia.

6

MIRAS napisał/a:

sorki, zapomniałem dodać, że oferta tego wykonawcy została odrzucona wieć podstawa to art.46.2.3)

7

No to zapomniałeś dodać najistotniejszego smile:)

8

szad napisał/a:
MIRAS napisał/a:

sorki, zapomniałem dodać, że oferta tego wykonawcy została odrzucona wieć podstawa to art.46.2.3)

No to jestesmy w domu... Rozstrzygnij protest, a potem w kontekscie art. 46 ust. 3 zobaczysz czy mozesz/musisz zadac ponownego wnesienia wadium wink