1

Temat: Zamówienia częściowe

Witam proszę o pomoc w związku z art. 6a ponieważ zostałam postawiona w trochę dziwnej sytuacji i nie bardzo wiem jak sobie poradzić

1. Jeśli na początku roku zostało udzielona część Zamówienia na usługi zgodnie z art. 6a i teraz chcę udzielić resztę Zamówienia w trybie zapytania o cenę to czy gdzieś muszę pisać że jest to druga ??? kolejna ????? część Zamówienia czy poprostu tylko we wniosku jest informacja o tym że Zamówienia zostanie udzielone w częściach (do 20% i reszta) ???

2. Jak w sprawozdaniu czy wtedy wartość Zamówienia sumujemy z dwóch umów i wpisujemy jedną wartość czy tylko tą z zapytania o cenę???

3. Co z ogłoszeniem o udzieleniu Zamówienia według mnie wpisuje tylko wartość z zapytania o cenę ale nie wiem czy dobrze myślę bo to przecież nie musi być udzielone temu samemu wykonawcy ?????

Bardzo dziękuję za podzielenie się waszymi spostrzeżeniami.

2

Odp: Zamówienia częściowe

1. a co jesli pierwsza czesc nie przekracza wart 14 tys e? czy podstawa udzielenia zamowienia jest wtedy 6, czy 4.8?

2. co w przypadku jesli mamy kilka umow serwisowych np. dot. sprzetu, klimatyzacji, innych systemow. czy wart tych zamowien sumujecie? czy kazde jest osobnym post (dot innego przedmiotu) i nie sumujemy ich?

...kto pyta nie bladzi wink

3

lolilap napisał/a:

1. a co jesli pierwsza czesc nie przekracza wart 14 tys e? czy podstawa udzielenia zamowienia jest wtedy 6, czy 4.8?

Ja bym napisała tak ..... na podstawie art. 6a i w związku z art. 4 pkt. 8 ustawy .....

lolilap napisał/a:

2. co w przypadku jesli mamy kilka umow serwisowych np. dot. sprzetu, klimatyzacji, innych systemow. czy wart tych zamowien sumujecie? czy kazde jest osobnym post (dot innego przedmiotu) i nie sumujemy ich?

Jeśli to są różne usługi to każde to inne zamówienie i każda usługa jest realizowana przez innych wykonawców więc dlaczego to sumować??? To są różne usługi i realizowane przez różnych wykonawców.

4 (edytowany przez lolilap 2009-02-26 11:47:00)

CK napisał/a:
lolilap napisał/a:

Ja bym napisała tak ..... na podstawie art. 6a i w związku z art. 4 pkt. 8 ustawy .....?

niby tak ale i niby nie smile

panujaca wszem i wobec opinia iz ponizej 14000 to ponizej 14000 wydaje sie byc tu trafna. z drugiej strony zapis o 6 nie jest napewno bledny.

ad 2 zgadzam sie, Twoja odpowiedz potwierdza moja teorie spiskowa smile wg co poniektorych smile hehe (kogos nalezy przekonac)