1

Temat: kryteria oceny ofert

hej, robię przetarg nieograniczony na usługi hotelarskie czy mogę w kryteriach oceny ofert dać doświadczenie wykonawcy, czy będzie to naruszenia art. 91 ust 3. Proszę wykonawców o wykaz podobnych rodzajem wykonanych usług i czy mogę to później ocenić w kryteriach. Proponowane kryteria to np. cena 30%, miejsce realizacji- baza -30%, program-20% i doświadczenie wykonawcy -20%. Czy jak robię przetarg nieograniczony z art. 39 na usługi wymienione w art. 5 ustawy to mogę wówczas stosować zapis że robię to jako przetarg nieograniczony , ale z zachowaniem zasad określonych w art. 5 np. zakaz ustalenia kryteriów oceny ofert na właściwości wykonawcy? Czy nie jest tak, że jak się zdecyduję na art. 39 to nie mogę stosować art. 5???

2

Odp: kryteria oceny ofert

zuzia napisał/a:

Czy nie jest tak, że jak się zdecyduję na art. 39 to nie mogę stosować art. 5???

Nie jest smile

3

Nie jest, nie jest. Art. 5 przede wszystkim wink

4

czyli, że jak robię przetarg nieograniczony na usługi wymienione w art. 5 ustawy np. usługi hotelarskie to mogę określić doświadczenie wykonawcy jako kryterium oceny ofert???

5

Dokładnie tak smile

6

czyli, że mogę zrobić to tak:
piszę w SIWZ , że jest to zamówienie w trybie przetargu nieograniczonego, ale z zastosowaniem art. 5 ustawy?
będzie dobrze?

7

Mozesz napisac tak: że jest to zamówienie w trybie przetargu nieograniczonego, do którego to zamowienia (przedmiotu) zastosowanie ma art. 5 ustawy smile

8

O ile jesteś na tyle zdesperowana, żeby przetarg robić wink

9

...chyba zdeterminowana smile

10

przetarg, bo to duże pieniądze

11

Wiem co pisze Miras, robienie PN jak moge WR to desperacja wink

12

dzięki za info

13

Marko napisał/a:

Wiem co pisze Miras, robienie PN jak moge WR to desperacja wink

nie masz z tym problemów? smile u mnie oczy wokol glowy... jak tylko mowa o 5 smile

14

zawsze robiliśmy przetarg, bo to najłatwiejsze w tym przypadku

15

lolilap napisał/a:

nie masz z tym problemów? smile

W jakim sensie problemów? Nie poczytuje sobie za problem stosowania ustawy smile

16

smile mowie o wyborze WR a nie PN.

17

dlatego wybrałam PN

18

lolilap napisał/a:

smile mowie o wyborze WR a nie PN.

Ja również wink