1

Temat: INNE OMYŁKI

Przetarg nieograniczony dostawa. Zamawiający w trakcie odpowiadania na pytania wykonawców wykreślił z formularza asortymentowo - cenowego jedną pozyjcę ( z 50 zostało 49).
Wpłynęło 11 ofert. W tym oferta najkorzystniejsza - nie uwzględnia zmian naniesionych przy udzieleniu odpowiedzi. Czyli zamiast 49 pozycji ma 50. Czy odrzucić jako niezgodną z treścią siwz czy mogę poprawić zgodnie z art. 87 ust. 2 pkt 3????????????

2

Odp: INNE OMYŁKI

Odpowiedz sobie na pytania: Czy poprawienie tej omyłki nie spowoduje istotnych zmian w tresci oferty??? Czy jezeli nie dokonasz poprawki, to niczego to merytorycznie nie zmieni???

3

Merytorycznie nie, ale kwotowo tak, natomiast oferta jest i tak najkorzystniejsza. Natomiast mam wątpliwości takie, że zmieni się wartość oferty.

4

Poprawić

5

novak napisał/a:

Merytorycznie nie, ale kwotowo tak, natomiast oferta jest i tak najkorzystniejsza. Natomiast mam wątpliwości takie, że zmieni się wartość oferty.

Gdyby sie zmienila wartosc - to czy oferta bylaby nadal najkorzystniejsza???

6

jak usunie jedna pozycje? smile

7

tak jest najkorzystniejsza mimo tych 50 pozycji. smile

8

novak - zle sie wyrazilem, ale zalapales o co mi chodzi wink

9

Pojawia sie problem: czy jezeli wykonawca wiedzialby ze nie ma poz. 50 to czy cene z pozycji dajmy na to 48 nie zaoferowalby wyzsza... Czesto jest tak ze w pakiecie jest taniej smile

10

no patrz, a jestem blondynką wink

11 (edytowany przez MIRAS 2009-02-27 13:21:53)

Sorki, novakova/ novakówna wink przeczytalas moj poprzedni post ???

12

MIRAS napisał/a:

Pojawia sie problem: czy jezeli wykonawca wiedzialby ze nie ma poz. 50 to czy cene z pozycji dajmy na to 48 nie zaoferowalby wyzsza... Czesto jest tak ze w pakiecie jest taniej smile

ale to już chyba jego problem a nie mój...

13

MIRAS napisał/a:

Sorki, novakova/ novakówna wink przeczytalas moj poprzedni post ???

Tak smile bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam

14 (edytowany przez MIRAS 2009-02-27 13:24:52)

Masz racje jego problem.

Pozostają Ci dwie opcje:

1.

Marko napisał/a:

Poprawić

2.

Nie poprawiać i brać co jest. Dostaniesz co chcialaś za korzystną cenę + gratisówke (poz. 50)

smile

15

MIRAS napisał/a:

Masz racje jego problem.

Pozostają Ci dwie opcje:

1.

Marko napisał/a:

Poprawić

2.

Nie poprawiać i brać co jest. Dostaniesz co chcialaś za korzystną cenę + gratisówke (poz. 50)

smile

ale jak nie poprawię to będę miała oferty nieprównywalne chyba?

16

novak napisał/a:

Jak nie poprawisz to będziesz miała oferte niezgodną z siwz wink

17

Jak NIE jak TAK. 

Po porównaniu jego oferta jest najkorzystniejsza:

Po pierwsze dostaniesz co chcialas i to za najnizsza cene.
Po drugie: dodatkowo za ta cene dostajesz jeszcze wiecej niz chcialas.

smile

18

Marko napisał/a:
novak napisał/a:

Jak nie poprawisz to będziesz miała oferte niezgodną z siwz wink

Eee tam niezgodna, W daje Z to co Z chce i jeszcze cos dorzuca. I ty chcesz go za to wyautować ???

19

Już mi zakręciliście w głowie!!!!!!!!
I to na odległość wink

20

Tak właśnie, jest niezgodna i nie zamierzam go autować a poprawić zgodnie z ustawą. Nie zawsze wiecej znaczy dobrze dla zamawiającego.

21

Jak poprawisz to moze pojawic sie problem: czy jezeli wykonawca wiedzialby ze nie ma poz. 50 to czy cene z pozycji dajmy na to 48 nie zaoferowalby wyzsza... czesto jest tak ze w pakiecie jest taniej. Wykonawca moze sie nie zgodzic na poprawienie omyłki i bedziesz zmuszona odrzucic oferte z GRATISÓWKĄ smile

22

takie ryzyko i prawo W smile przeciez Z nie moze wybrac oferty niezgodnej z SIWZ - tym bardziej ze to zauwazyl wink.
jesli tam wystepuje conajmniej 50 pozycji, W zapewne po "stracie" tej 1 nie zbiednieje smile

23

novak napisał/a:

Przetarg nieograniczony dostawa. Zamawiający w trakcie odpowiadania na pytania wykonawców wykreślił z formularza asortymentowo - cenowego jedną pozyjcę ( z 50 zostało 49).

i tego powinien sie trzymac przy ocenie tej oferty ale najpierw ja poprawic.

24

Co by nie zrobiła novakowa/ -ówna, będzie dobrze... wszystko zależy od "widzi mi się" kontrolującego smile

25

Sęk w tym, że nie będzie dobrze i Ty świetnie o tym wiesz MIRAS choć z jakichś tam względów piszesz inaczej smile