Temat: mam dwie oferty, jedną wykluczam-braku wadium, co z drukiem zp-17
mam pytanie?? mam dwie oferty, jedną wykluczam z powodu braku wadium, co z drukiem zp-17, jak go uzupełnić...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Wadium → mam dwie oferty, jedną wykluczam-braku wadium, co z drukiem zp-17
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam pytanie?? mam dwie oferty, jedną wykluczam z powodu braku wadium, co z drukiem zp-17, jak go uzupełnić...
skoro podlega wykluczeniu z postępowania bo nie wniósł wadium to wypełniasz przy warunku "nie podlega wykluczeniu " odpowiedno -"nie spełnia" i problem z głowy Ale nie wiem czy o to właśnie Ci chodzi....
tak myślałam.. tylko czy badam dalej ofertę- w zakresie pozostałych warunków (art.22 ust.1)
skoro podlega wykluczeniu z postępowania bo nie wniósł wadium to wypełniasz przy warunku "nie podlega wykluczeniu " odpowiedno -"nie spełnia" i problem z głowy Ale nie wiem czy o to właśnie Ci chodzi....
tak myślałam.. tylko czy badam dalej ofertę- w zakresie pozostałych warunków (art.22 ust.1)??????????????????????????
Żeby było jasne ,ze to jedyny powód wykluczenia -ja bym sprawdziła również pozostałe warunki.
ALE MUSIAŁABYM WEZWAĆ O UZUPEŁNIENIE KRS, BO BRAK STRON I NIE WIEM CZY OSOBA PODPISANA POD OFERTĄ TO OSOBA UPOWAŻNIONA... A BRAK WADIUM NIE MOGĘ UZUPEŁNIAC OFERTY... NIE ZABEZPIECZA TO INTERESÓW ZAMAWIAJACEGO ZGODNIE Z ART. 46 UST 4a
Żeby było jasne ,ze to jedyny powód wykluczenia -ja bym sprawdziła również pozostałe warunki.
chociaż teoretycznie ten jeden powód wystarczy ,żeby wykluczyć.Ale z drugiej strony przepis mówi o ocenie spełnienia warunków a nie warunku....
Tyle ,że oferta wykonawcy wykluczonego podlega odrzuceniu a jeśli tak to zgodnie z art 26.3 nie powinno się go wzywać .
Skubidu1 napisał/a:Żeby było jasne ,ze to jedyny powód wykluczenia -ja bym sprawdziła również pozostałe warunki.
chociaż teoretycznie ten jeden powód wystarczy ,żeby wykluczyć.Ale z drugiej strony przepis mówi o ocenie spełnienia warunków a nie warunku....
no to klops... utknęłam
czy może jakiś pomysł na rozwiązanie kłopotu???
Tyle ,że oferta wykonawcy wykluczonego podlega odrzuceniu a jeśli tak to zgodnie z art 26.3 nie powinno się go wzywać .
tylko jak ocenić pozostałe warunki spełnienia??? druk zp 17 jest .... hmmm kłopot jak wypełnić
A może tak wykluczasz go ...tak czy tak z powodu wadium. Konstrukcja druku Zp -17 wskazuje ,ze obok wymienionych warunków cos trzeba wpisac a więć zbadać to ,stwierdzić "spełnia -nie spełnia ,wypełnić ,ale nie wzywać do uzupełnienia-bo oferta i tak podlega odrzuceniu.Zawiadomić o wykluczeniu ( art.24.3)Co ty na to?
A może tak wykluczasz go ...tak czy tak z powodu wadium. Konstrukcja druku Zp -17 wskazuje ,ze obok wymienionych warunków cos trzeba wpisac a więć zbadać to ,stwierdzić "spełnia -nie spełnia ,wypełnić ,ale nie wzywać do uzupełnienia-bo oferta i tak podlega odrzuceniu.Zawiadomić o wykluczeniu ( art.24.3)Co ty na to?
chyba art. 24 ust 2 punkt 4 ???? ale nie wiem czy oceny pozostałych dokumentów się podejmę????? może pozostawię bez wskazywania na spełnia/nie spełnia...czy to będzie coś naprawde strasznego???
WYKLUCZASZ: 24.2.4 i ODRZUCASZ: 89.1.5 i koniec. W ZP-17 możesz wpisac: Warunki dodatkowe: wadium - nie spełnia (reszta nie dotyczy).
WYKLUCZASZ: 24.2.4 i ODRZUCASZ: 89.1.5 i koniec. W ZP-17 możesz wpisac: Warunki dodatkowe: wadium - nie spełnia (reszta nie dotyczy).
Może i dobry pomysł...
inne pomysły również dobrze widziane
pomysl mirasa jedyny sensowny jak chcesz uzupelniac oferte ktora nie jest zabezpieczona wadium?
dzięki;)
A co drukiem ZP-17, jeżeli odrzucam ofertę ze względu na niezgodność oferty z treścią siwz (błędy w kosztorysie), alke oferta zawiera rónież inne nieprawidłowości- brak nioektórych dokumentów lub dokumenty niespełniające warunków udziałuw postępowaniu. Czy dobrze będzie, jeżeli wpiszę w ZP-17 przy warunku X np nie spełnia (nie dotyczy)?
Proponuję: nie dotyczy (oferta odrzucona)
Brzmi nieźle
A jak odrzuciacie oferty na podst. art, 89 ust. 1 pkt 2, to "wytykacie" wykonawcy również inne błedy w ofercie?
To zależy co rozumiesz pod pojęciem "błędów". Czy ów błędy mogłyby stanowić samodzielną przesłanke do odrzucenia?
Np brak jakiegoś dokumentu- który w innych okolicznościach byółby z pewnocia uzupełniany na podst. 26.3.
Ja bym tego "nie wytykał".
Ja ostatnio zaczęłam, stąd moje pytanie
nie zgadzam się, jeżeli oferta (rzeczywiście) podlega odrzuceniu z uwagi na niezgodność z siwz to dlaczego chcesz w druku ZP 17 napisać nie dotyczy? skoro dotyczy!
skoro dotyczy!
Rozwin prosze
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc