26

Odp: dostawa tablic rejestracyjnych

lolilap napisał/a:

ws. doswiadczenia
mozesz napisac np że wykaza sie dostawa obejmująca min. 15 tys. tablic w okresie 3 lat

doswiadczenie wydaje sie tu trafnym warunkiem....

a może tak:
2)    posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, tj.: w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o dzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, zrealizowali przynajmniej 2 dostawy tablic rejestracyjnych na kwotę xxx zł każda.

jeżeli szacunkowa wartość dostawy tablic w ciągu 3 lat to 990.000 zł netto, to w miejsce xxx zł jaką kwotę powinienem wpisać żeby nie zarzucić mi ograniczania konkurencji?

27

mysle ze lepiej byloby posluzyc sie tu iloscia (zamien zl na szt)

jesli masz np 1 000 000 szt/3 lata to wydaje sie wlasciwym zazadac np 200 000 szt w skali roku. chyba ze technologia jest tak prosta ze jesli dostarczyl 100 000/rok tez bedzie w stanie wykonac zamowienie.

28

tych tablic to tak średnio 10 tys. na rok. tylko, że jest ich kilka typów, niektóre są w szt. inne w kompletach (po 2 szt.) dlatego poszedłem w kryterium ZŁ. najwięcej zamawianych tablic to  tablice zwyczajne samochodowe 2 szt. jednorzędowe - 24.000. kpl. (ciągu 3 lat czyli 8.000 na rok). Reszta ma niewielki wpływ na całość zamówienia.

29

to np 5000 w skali 12 mcy??

30

"... zrealizowali minimum 1 dostawę 5.000 szt. tablic rejestracyjnych w ciągu 1 roku w ramach jednej umowy"
lub
" ... zrealizowali minimum jedno zamówienie polegające na dostawie w ciągu 1 roku 5.000 szt. tablic rejestracyjnych w ramach jednej umowy."

która wersja lepsza? może żadna wink?

31

nie wiem czy warunek 1 umowy jest tu wazny.
masz okreslic ich mozliwosci a jedna umowa mysle nie jest tu istotna. nie sadzisz?

np 5000/7000 szt w skali 12 miesiecy - mysle, ze taka wersja jest ok. (lub np 15/20 tys w skali 3 lat??) te wartosci i czasokres jest Wasza dowolna sprawa. w zaleznosci od specyfiki rynku.

moze sa tu jakies standardy ustawowe i mozna dopisac np. w standardzie lub zgodnie z ...........

32

standardy są takie że tablice muszą spełniać wymogi rozporządzenia ministra infrastruktury, ale to już jest w opisie przedmiotu zamówienia. a wykonawcy zgodnie z ustawą muszą posiadać zezwolenie i certyfikat.

myślę ze te 5000 szt. w skali 12 miesięcy będzie oki, bo to są dostawy sukcesywne.
a że w ramach jednej umowy to myslałem, że łatwiej im będzie wykazać te 5000 szt. bo tak w wykazie np. podadzą że dostarczyli 2000 podmiotowi X a 3000 podmiotowi Y. i będzie oki jak łącznie wyjdzie te 5000 szt.

33

no i temat z glowy smile

34

lolilap napisał/a:

no i temat z glowy smile

no prawie smile
może ktoś ma jeszcze pomysł jaki kod CPV na tablice przyjąć? kiedyś przed zmianą CPV to były wyroby aluminiowe, a teraz jak przeglądam ogłoszenie to wiara przypisuje tablicom różne kody

35

i nikt nie ma żadnego pomysłu?

a może takie
14.00.00.00 - Górnictwo, metale podstawowe i produkty pokrewne
14.70.00.00 - Metale zwykłe
14.72.00.00 - Glin, nikiel, skand, tytan i wanad
14.72.10.00 - Glin

lub 30195000-2 Tablice

też często jest kod na znaki 44423400-5 znaki i podobne elementy

36

lolilap napisał/a:

to np 5000 w skali 12 mcy??

tak faktycznie to tych tablic średnio na rok wychodzi 18tys.

przyjąłem warunek: wykonali z należytą starannością co najmniej 1 zamówienie polegające na dostawie minimum 10.000 szt. tablic rejestracyjnych w ciągu 1 roku.

10 tys. to 55% z 18 tys więc chyba taka ilość wystarczy.
chciałbym jutro przesłać to ogłoszenie do dziennika, więc jak macie jeszcze jakieś cenne uwagi to proszę o ich podanie.
nadal mam problem z tym cpv. czy to zakwalifikować pod tablice, glin, czy znaki?