1

Temat: Dwa zadania - jedna oferta?

Zamawiający prowadzi 2 postępowania, jedno na budowę chodnika przy ul. Kwiatowej otwarcie ofert 2.3.09 r.), drugie na budowę chodnika przy ul. Makowej(otwarcie ofert          3.3.09 r.).
Pewien Wykonawca przystąpił do 2 postępowań, z tym że: do postępowania na ul. Kwiatową do oferty dołączył formularz ofertowy oraz inne formularze żądane przez Zamawiającego na ul. Makową. W przedmiotowej ofercie tylko koperta jest oznaczona prawidłowo oraz kosztorys ofertowy ( nie wymagany przez Zamawiającego).
Druga oferta dot. ul. Makowej jest sporządzona dobrze. (prawidłowe formularze).
Co w takim przypadku powinien zrobić Zamawiający?
1. odrzucić - 89.1.2?
2. wezwać do wyjaśnienia?

2

Odp: Dwa zadania - jedna oferta?

kwiatowa ok.

makowa - hmmm wesoly wykonawca smile nie wydaje wyroku wink ale czy tu aby nie uniewaznienie?

3

Dla mnie Makowa ok, natomiast Kwiatowa nie, a unieważnienie na jakiej podstawie?

4

No nie widziałam co prawda tej oferty ale,moim zdaniem treść "makowej oferty"  nie  odpowiada treści SIWZ i nie jest omyłką  o jakiej mowa w 87.2.3.

5

Skubidu1 napisał/a:

No nie widziałam co prawda tej oferty ale,moim zdaniem treść "makowej oferty"  nie  odpowiada treści SIWZ i nie jest omyłką  o jakiej mowa w 87.2.3.

Sory ,oczywiście miałam na myśli "ofertę kwiatową".Ależ  te zamówienia są zabawne...czasami:)

6

Izabella napisał/a:

do postępowania na ul. Kwiatową do oferty dołączył formularz ofertowy oraz inne formularze żądane przez Zamawiającego na ul. Makową.

A czego CI brakuje w ofercie na Kwiatową?

7 (edytowany przez Izabella 2009-03-03 13:58:22)

W ofercie na Kwiatową został złożony formularz ofertowy o następującej treści:
Odpowiadając na ogłoszenie o zamówieniu w postępowaniu prowadzącym  w trybie  przetargu nieograniczonego , w sprawie wykonania roboty budowlanej pod nazwą:
?Remont chodnika ul. Kwiatowej? zgodnie z wymogami określonymi  w specyfikacji istotnych warunków zamówienia składam/y ofertę za całkowitą cenę ryczałtową:

Już sama się zakręciłam: na Kwiatową formularz ofertowy brzmiał jak wyżej, a Wykonawca "pomylił" formularze i zastosował 1 formularz do dwóch postępowań.

8 (edytowany przez Marko 2009-03-03 13:59:52)

Ale mieszasz tongue Czego nie ma w ofercie na Kwiatową oprócz nazwy w formularzu, że na Kwiatową? Cosik mi tu pachnie oczywistą omyłką pisarską... big_smile

9

formularza... właściwego

10

Widze, że nie zależy Ci na tym by pomóc...
Co było w tym formularzu ? Jakie dane oprócz błednej nazwy zamówienia wskazują na niezgodność oferty z siwz

11

Mieszam, bo sama już nie wiem co piszę ...
Oprócz tego formularza cenowego i pozostałych np. oświadczenia z art. 22 to niczego mi nie brakuje...

12

termin realizacji, gwarancja zgodne z treścią SIWZ. (w nagłówku jest nr sprawy z Makowej, w stopce nazwa postępowania też z Makowej)

13

Izabella napisał/a:

Oprócz tego formularza cenowego

to znaczy cena kwiatowej jest taka jak makowej? czy też zgodna z kosztorysem sporządzonym dla kwiatowej?

Izabella napisał/a:

i pozostałych np. oświadczenia z art. 22 to niczego mi nie brakuje...

Dokumentów nie ma czy też są ale z nagłowkami dla makowej?

Ps. Robi mi sie... słabo od tych kwiatków tongue

14

mi też się robi ...
1. Ceny Kwiatowej i Makowej są różne - zgodne z załączonymi do oferty kosztorysami.
2. Dokumenty są, ale z nagłówkami dla Makowej

15

Robi sie przejrzyście - moje zdanie jest następujące:
- wezwać do uzupełnienia ośw. z 22
- odpuściłbym uzupełnianie pozostałych - nagłówek wg mnie nic tu nie wnosi - jak sie boisz to z ostrożności wezwij
- poprawiam oczywistą omyłke pisarską w nazwie zadania

16

Marko napisał/a:

Robi sie przejrzyście - moje zdanie jest następujące:
- wezwać do uzupełnienia ośw. z 22
- odpuściłbym uzupełnianie pozostałych - nagłówek wg mnie nic tu nie wnosi - jak sie boisz to z ostrożności wezwij
- poprawiam oczywistą omyłke pisarską w nazwie zadania

Dzięki za zainteresowanie - muszę się z tym przespać...

17

a co z drugim postepowaniem?:) zlozono i otwarto oferte.

18

lolilap napisał/a:

zlozono i otwarto oferte.

To źle ? wink