1

Temat: robić PN czy nie trzeba???

W budżecie jednostki miałam przeznaczoną kwotę 20.000 zł na materiały promocyjne (kubki, czapki z nadrukiem, itp.) Kwota bez przeatrgu. W międzyczasie pojawiły się pieniązki z projektu Unijnego, dofinansowanego ze srodków UE i tam na materiały promocyjne było aż 100.000 zł. Zrobiłam oczywiście przeatrg, ale czy jeśli teraz chcę zrealizować to nasze budżetowe zamówienie za 20.000 zł to też powinnam robić PN?? Sama nie wiem, bo to za 100.000 to było zupełnie odrębne zamówienie nie zaplanowane w planie zamówień, bo pojawiło się jak dostaliśmy dodatkowe środki. czy w takim wypadku powinnnam kontynuować zamawianie artykułów promocyjnych w drodze PN????
Pomóżcie, bo nie znalazłam na to żadnych przepisów:(

2

Odp: robić PN czy nie trzeba???

dofinansowanie bylo do tego co zostalo zaplanowane w budzecie?

3

ne te wczesniejsze 20 tys  zawarlas wczesniej umowe?

4

Nie zawarłam umowy, właśnie mogłam to zrobić wcześniej bez PN, a teraz to już chyba muszę zrobić nowe postępowanie na 20.000 zł.
Dobrze myślę??

Madziulek dofinansowanie przyszło "z zewnątrz" to wkład z UE, a te 20.000 to wydatek naszego budżetu.

5

fifi a czy to nie jest podobna sytuacja jak w Twoim wątku poniżej:
"Zrobiłam na początku roku przeatrg na sukcesywne dostawy materiałów biurowych, kwota 98.000 zł. Obecnie otrzymaliśmy od Marszałka dofinansowanie projektu i w tym otórz projekcie są pieniądze na materiały buirwe, łącznie za prawie 44.000 zł. Pieniądze będą wydawane przez nas, gdyz znalazły się na naszym koncie, my też będziemy je rozliczać.
Stąd moje pytanie. Sumować oba zamówienia i dorobić przetarg na pozostałe materiały czy realizować jako nowe zamówienie, jako nowe pieniądze????"

6

fifi napisał/a:

Madziulek dofinansowanie przyszło "z zewnątrz" to wkład z UE, a te 20.000 to wydatek naszego budżetu.

pytałam gdyz przy dofinansowaniu jakiejs inwestycji wartościa moga  własne srodki plus to co zostaje przekazane.

7

nie madziulek w dofinansowaniu to były obce środki, nie było naszego wkładu. Te 20.000 z naszego budżetu było od początku roku, więc wydaje mi się że bezpieczniej będzie zrobić PN sumując wartość obu zamówień. Bo tak jak uczono mnie na szkoleniach robi się postępowania nieplanowane poniżej 14.000 euro, ale gdy przekracza się 14.000 euro trzeba zrobić już postępowanie i chyba tym krokiem podążę:)

8

help help help.... pomóżcie!!!!!

9

fifi napisał/a:

nie madziulek w dofinansowaniu to były obce środki, nie było naszego wkładu. Te 20.000 z naszego budżetu było od początku roku, więc wydaje mi się że bezpieczniej będzie zrobić PN sumując wartość obu zamówień.

a ja sie zastanawiam czy w przypadku pełnego finansowania tego zadanai ze srodkow unijnych dodaanie tego co macie w budzecie nie naruszy warunków umowy o dofinansowanie. Fifi zobacz w umowe o dofinansowanie co ona na to .

10

ale tamta umowa jest już zrealizowana, ja muszę zrobić zupełnie odrębne postępowianie, nowe bo tamte jest już zakończone

11

fifi napisał/a:

nie madziulek w dofinansowaniu to były obce środki, nie było naszego wkładu. Te 20.000 z naszego budżetu było od początku roku, więc wydaje mi się że bezpieczniej będzie zrobić PN sumując wartość obu zamówień.

ja nie widze koniecznosci laczenia tego w jedno, tamta dotacja byla przyznana osobno zostala zrealizowana i koniec a to co masz teraz w budzecie rozbisz osobno.

12

fifi napisał/a:

ale tamta umowa jest już zrealizowana, ja muszę zrobić zupełnie odrębne postępowianie, nowe bo tamte jest już zakończone

Jeśli zakończone to teraz masz nowe i robisz na 20.000 jak uważasz.