Temat: Najważniejsze zmiany w nowe;lizacji...
Hej dzindzer czy mogłabyś mi jeszczde podać te Najważniejsze zmiany dotyczą w nowelizcji. Z góry dzięki:-)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej dzindzer czy mogłabyś mi jeszczde podać te Najważniejsze zmiany dotyczą w nowelizcji. Z góry dzięki:-)
Jasne:-)
Najważniejsze zmiany dotyczą w nowelizcji to:
- uproszczenie procedur przy zamówieniach publicznych,
- zmiana progów wartości zamówienia,
- ograniczenie wykonawcom prawa do korzystania z środków ochrony prawnej,
- żądania wadium i zabezpieczeń należytego wykonania zamówienia,
- obowiązku informowania o zamówieniach,
- kompetencji Prezesa Urzędu Zamówień Publicznych.
Sredeczne dzięki.
Pati , naprawdę zadowala Cię taka odpowiedź? Nie chcesz wiedzieć co tam się zmieniło w tym wadium i zabezpieczeniem? Wiem , że jakaś nowa forma nie do końca zrozumiała ale czy coś jeszcze. poza tym? (to pytanie do Dzindzera).
Acha , wiem że nie będzie obserwatora, doszły umowy ramowe. Mamy nowe tryby - dialog konkurencyjny i licytacje elektroniczne,a właściwie aukcje (tam się pozamieniało). Inaczej będzie zachodziło uzupełnianie ofert.
Dzindzer pominąłes takie ważne rzeczy!!!! A Pati tak sredecznie dziekuje
Największe i najtrudniejsze zmiany wydaje mi się dotyczą protestów i odwołań. Współczuję tym co będą przecierać szlaki.
A najważniejsze i absolutnie na już to umieszczanie siwz na stronie internetowej. Jak to mawia jeden z wykładowców Nowych Przeatargów, lepiej jak najszybciej umówić się z informatykiem na kawę.
Sorry wszystkim za to, że moja odpowiedż nie była kompletna. Dobrze, że istnieje coś takiego jak forum, gdzie każdy może zadać pytanie i udzielić odpowiedzi. Dobrze, że można wzajemnie uzupełniać swoje wypowiedzi. ;-)
Trudno tu mówić o kompletności .. ona była (informacja) suchą teorią przepisaną z jakiegoś pronowelizacyjnego periodyku
ale mu dosoliłaś...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc