1

Temat: ZOC czy PN

w tym roku prowadziłam postepowanie na zakup komputerów w trybie przetargu nieograniczonego , ponieważ wydalismy mniej niz zakładaliśmy oszczedności chcemy wydatjkować na zakup monitorów LCD
czy moge teraz zastosować tryb zaytania o cenę wartośc zamówienia poniżej 60.000 euro? czy skoro kupowałam komputery w trybie przetargu powinnam taki sam tryb zastosować dla zakupu monitorów?

2

Odp: ZOC czy PN

Tryb nie ma nic do rzeczy. Ja ZOCu nie stosuje do sprzetu komputerowego, inni stosują... Zrobisz jak bedziesz uważać wink

3

dzięki:)

4

Marko napisał/a:

Tryb nie ma nic do rzeczy. Ja ZOCu nie stosuje do sprzetu komputerowego, inni stosują... Zrobisz jak bedziesz uważać wink

Nie? a to czemu? czy nie łatwiej zrobić ZOC? czy nie większe prawdopodobieństwo, że otrzymasz to co chcesz? Pytam poważnie, własnie przygotowuję takie postepowanie i sklaniam sie ku ZOC, kiedys bardzo bolało zrobione w PN.

5

Już kiedyś pisałem dlaczego nie... Komputery moim zdaniem nie pasują do dostaw o ustalonych standardach jakościowych i tyle. A żeby dostać to co sie chce kupić to w zamówieniach jest kłopot - można sie bawić benchmarkami itp ale gwarancji nigdy nie ma

6 (edytowany przez raf 2006-12-01 07:38:15)

Ten sam dylemat mam przy dostawie wypasionego, automatycznego kotła grzewczego (ok.250 tys PLN). Czy szczegółowe opisanie jego danych technicznych (w tym mocy,klasy,wymiarów,strumienia masy spalin, wymaganego ciągu...itp.) pozwala na zastosowanie ZOC. A może nie jest to powszechnie dostępny produkt i musi być PN?
Z góry dziękuję za pilną pomoc.