Temat: dstęp do ofert?
czy mogę podać ceny z ofert zeszłorocznych wykonawcy, który startuje w przetargu 2009 na to samo zadanie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy mogę podać ceny z ofert zeszłorocznych wykonawcy, który startuje w przetargu 2009 na to samo zadanie?
już wiem..art.95
jawnosc.
a co w przypadku gdy wykonawca po otwarciu ofert przyjechal z wnioskiem o dostep do wgladu do ofert i wszelkiej korespodnencji?czy korespondencje z wykonawcami tez mamy mu pokazac?
art. 96 ust. 2, 3 oraz 5 pkt 2 PZP
czyli po otwarciu ofert tylko oferty, protokol i jego zalaczniki po wyborze ogferty, a korespondencja??po wyborze prawda?teraz nie pokazuje im?
Protokół - jawny od początku
Załaczniki do protokołu:
a) oferty - jawne od chwili ich otwarcia
b) inne (korespondencja) - po dokonaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, ew. uniewaznieniu
MIRAS wielkie dzieki
jeszcze jedno- co do udostepniania ofert-moga robic zdjecia?
Jesli chce to zrobic samodzielnie to musi spełnić dwa warunki:
1. musi miec aparat
2. i Twoja zgodę
Z rozporzadzeniaw sprawie protokołu....wynika ,że bez zgody zamawaijącego treści ofert nie można "obcykać".
Protokół - jawny od początku
Załaczniki do protokołu:
b) inne (korespondencja) - po dokonaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, ew. uniewaznieniu
Jawne od chwili otwarcia co nie znaczy, że można je od ręki udostępnić. Jeśli Wykonawca zastrzegł sobie niektóre rzeczy (tajemnica przedsiębiorstwa), które mógł sobie zastrzec to Zamawiający udostępniając taką ofertę w całości może narazić się na kłopoty. Najpierw więc musi ją przeglądnąć.
Jawne od chwili otwarcia co nie znaczy, że można je od ręki udostępnić.
Czy ja napisałem ze można ???
Co zaliczamy do oferty ? wszystkie informacje jakie wymagaliśmy w SIWZ ??
Oferta = oferta w ścisłym słowa tego znaczeniu (wypełniony formularz) + wszystkie załączniki (w tym również dokumentu na potwierdzenie warunków).
Dziekuje bardzo.
Pozdrawiam
Z rozporzadzeniaw sprawie protokołu....wynika ,że bez zgody zamawaijącego treści ofert nie można "obcykać".
Zabrzmiało, jakbyś była przeciwnikiem "obcykiwania".
Masz ku temu jakiś szczególny powód??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc