1

Temat: Oferty częściowe - art. 83 ust 2 i 3 - Umowa

Przetarg nieograniczony, możliwość składania ofert częściowych. Złożyliśmy ofertę na pakiety nr: 2, 4, 6, 8. Wszystkie pakiety wygraliśmy. Jednak dramatyczna zmiana cen spowodowała, że nasza cena w pakiecie nr 8 jest już przez nas nie do zaakceptowania.

Zamawiający, przygotował jedną umowę dla wszystkich czterech pakietów.

Czy mogę żądać od zamawiającego, aby przygotował oddzielną umowę dla każdego pakietu albo żeby zgodził się na modyfikację umowy tak, aby uwzględniała tylko pakiety 2, 4, 6 ?

pzdr

2

Odp: Oferty częściowe - art. 83 ust 2 i 3 - Umowa

Czy aby nie podpisujesz umowy w tym postępowaniu ze zbyt małym wadium ? big_smile
Ad rem- piszesz ośw że odmawiasz zawarcia umowy na pakiet x i prosisz o stosowną modyfikacje wzoru umowy

3

Tamtą sprawę wypieram ze świadomości smile

Dzięki za odpowiedź

pzdr

4

heh
a jak sie skonczyla?:)

5

lolilap napisał/a:

a jak sie skonczyla?:)

bezprawnie big_smile

6

Ja wolę mówić, że w sposób precedensowy smile

A tak zupełnie poważnie to dodam, że moja sprawa i jej rozstrzygnięcie, nie było czymś nadzwyczajnym. Znalazłem przynajmniej 3 różnych zamawiających którzy w identycznych sprawach podejmowali identyczne decyzję.

Tak więc stwierdzić należy, że problem nie jest tak oczywisty jak się niektórym wydaje i będzie się ciągnął przez jeszcze jakiś czas.

pzdr

7

zostal niezauwazony.... smile czy jakis protescik odwolanie??

tych 3 na pozostalych tysiace .... smile

8

lolilap napisał/a:

zostal niezauwazony.... smile czy jakis protescik odwolanie??

Powiedzmy, że były to gruntowne wyjaśnienia w których osiągnąłem wyżyny erystyki. W końcu zamawiający się poddał.

Powiedzcie mi lepiej czy teraz w przypadku, gdy oferta składająca się z ofert częściowych była zabezpieczona jednym prawidłowym wadium (sic!), mogę odmówić podpisania umowy tylko w zakresie jednej oferty częściowej, nie narażając się jednocześnie na utratę całego wniesionego wadium? Oczywiście godzę się na zatrzymanie wadium określonego dla konkretnego pakietu, którym już nie jestem zainteresowany.

pzdr

9

tak

10

Pewnie, że tak.