1

Temat: data w uzupełnieniu

witam
Wykonawca w uzupełnionym dokumencie na podstawie art. 26 ust. 3 wpisał datę późniejszą niż termin składania ofert. W wykazie wykonanych usług (bo ten był uzupełniany) nie ma innej daty ani adnotacji że wykoanwca spełnia warunki nie "później niż w dniu składania ofert". Czy można uznać takie uzupełnienie?

2

Odp: data w uzupełnieniu

agaj napisał/a:

Wykonawca w uzupełnionym dokumencie na podstawie art. 26 ust. 3 wpisał datę p

W jakim dokumencie

3

Chyba chodzi o "wykaz wykonanych usług".

pzdr

4

Też tak mniemam ale nie lubie wróżenia z fusów a prośby o precezyjne pytania można sobie...

5

W jakim???, w takim:

agaj napisał/a:

W wykazie wykonanych usług (bo ten był uzupełniany)

6

Data sporzadzenia dokumentu nie ma znaczenia, wazne zeby z tego dokumentu wynikalo ze wykonawca w okresie ostatnich trzech lat (licząc wstecz od daty wszczęcia postępowania) wykonał należycie wymagane usługi (patrz: warunki postepowania).

7

To może jeszcze prościej spytam bo widze, że coś jest niejasnego wciąż...

agaj napisał/a:

W wykazie wykonanych usług (bo ten był uzupełniany) nie ma innej daty ani adnotacji że wykoanwca spełnia warunki nie "później niż w dniu składania ofert".

Mówisz o dacie "wykazu" jak takiego czy też mówisz o datach usług w nim wymienionych

8

Dla mnie wszystko jest jasne JW.

9 (edytowany przez Ikant 2009-03-31 09:34:53)

Dla mnie też:) Jeżeli same dokumenty potwierdzające wykonanie usług są ok, to data wykazu nie ma znaczenia.

pzdr

10

Ikant napisał/a:

Jeżeli same dokumenty potwierdzające wykonanie usług są ok, to data wykazu nie ma znaczenia.

To jest oczywistością, nie było natomiast oczywistością dla mnie o co chodzi autorce ale widać tylko dla mnie roll

11

data usług jest ok. ale data podpisania
i już znalazłam w "Prawo zamówień publicznych po nowelizaji z dnia 4.09.2009" a tam wyrok Sądu Okręgowego w Gliwicach z dnia 5.02.2007 X Ga 2/07, X Ga 4/07

12

Marko napisał/a:
Ikant napisał/a:

Jeżeli same dokumenty potwierdzające wykonanie usług są ok, to data wykazu nie ma znaczenia.

To jest oczywistością, nie było natomiast oczywistością dla mnie o co chodzi autorce ale widać tylko dla mnie roll

To nie termin przedłużenia związania oferty vs. termin ważności wadium...nie ma co komplikować smile

pzdr