1

Temat: dwie firmy-jeden wykonawca??

dwie firmy X i Y o różnej nazwie i innej działalności (gospodarcza i spółka) złożyły oferty.
w firmie X pan M jest prezesem i podpisuje ofertę wraz z członkiem zarządu, a w firmie Y pan M jest właścicielem i oczywiście podpisuje ofertę. czy to jest jeden wykonawca?

2

Odp: dwie firmy-jeden wykonawca??

Tak na szybko. Skoro inne NIP, REGON, KRS, lub nr ewidencyjny to są to dwa podmioty gospodarcze, ale to tak na szybko. W razie watpliwości wspieram się radcą prawnym lub orzeczeniami/wyrokami w analogicznych sprawach. Pozdro

3

poproszę o dobrego radcę smile

4

też poproszę o takowego. Nasz jest dobry ale w zakresie styku PZP/KC. Raczej szukam podpowiedzi w orzecznictwie lub korzystam z podpowiedzi forumowiczów, praktyków. Pozdro.

5

wg mnie jest to czyn nieuczciwej konkurencji i złamanie zasad etyki i nie tylko

6

taki wykonawca - to kombinator i asekurant, nieprawdaż?

7

Nieprawdaż hmm ....zgodnie z zasadą co nie jest zabronione -jest dozwolone. Wykonwca też człowiek i chciałby zarobić. Moim zdaniem to nie jest kwestai etyki ale  zwyczajna walka o byt.

8

Ja, gdybym był wścibski, bym spytał o forme tejże spółki ale że nie jestem... tongue

9

to chyba spółdzielnia rzemieślnicza

10 (edytowany przez MIRAS 2009-04-17 11:44:28)

Marko napisał/a:

Ja, gdybym był wścibski, bym spytał o forme tejże spółki

... bo jeśli forma S.C. ...

11

o formie już napisałam, Miras nie dywaguj

12

agataanna napisał/a:

to chyba spółdzielnia rzemieślnicza

to chyba, czy napewno ??? tongue

13

juz mam potwierdzenie - spółdzielnia rzemieslnicza - to problem kolegi, dlatego nie znałam wszystkich danych

14

ciekawostki: w firmie X, w której pan M jest prezesem, vice jest żona, członkiem - brat.
Rada nadzorcza składa sie z kuzynów.

15

chyba nie ma co pytać rady nadzorczej, czy wydała pozwolenie na prowadzenie działalności konkurencyjnej dla PREZESA!!!!!

16

agataanna napisał/a:

w firmie X, w której pan M jest prezesem, vice jest żona, członkiem - brat. Rada nadzorcza składa sie z kuzynów.

Normalnie ku klux klan big_smile