Temat: Zatrzymanie wadium - można się bronić?
Kolejny raz mam problem z wadium.
Przetarg nieograniczony poniżej progów. Moja oferta została wybrana w jednym z pakietów. Nikt inny w tym pakiecie nie wystartował. W trakcie związania ofertą wystawił mnie dostawca i nie na chwilę obecną nie posiadam asortymentu, który zaoferowałem. Innymi słowy nie ma szans na zawarcie przeze mnie umowy na warunkach i w terminie wskazanym przez zamawiającego.
Zamawiający wiedział o moich problemach z dostawcą. Być może z tego powodu bardzo przyspieszył z procedurą wyboru. Termin związania ofertą upływa 14.04. Wczoraj dostałem wyniki a dziś wezwanie do podpisania umowy w terminie 10.04.
Czy jest jakiś sposób na zmianę terminu podpisania umowy wyznaczonego przez zamawiającego, najchętniej na 15.04 lub późniejszy?
Czy art. 94 ust 1a zakłada tylko i wyłącznie arbitralną decyzję zamawiającego odnośnie wyznaczenia terminu zawarcia umowy? Czy zamawiający może w jakiś sposób wpłynąć na tą decyzję zamawiającego?
Czy są jakieś inne sposoby, żeby wymigać się od podpisania umowy...brakuje mi 4 dni a wadium spore;/
pzdr