1

Temat: Oferty częściowe a wykaz dostaw

Przetarg nieograniczony powyżej progów. Zamawiający dopuścił składanie ofert częściowych. Składam ofertę na 5 pakietów. Suma ich wartości o około 30% przekracza moje dotychczas wykonane jednostkowe dostawy. Jak łatwo się domyślić, nie mam też referencji na tak dużą sumę.

Moje pytanie brzmi, czy można potraktować każdy pakiet jako osobne zamówienie i przedstawić dla niego odpowiedni wykaz dostaw i referencje? Po prostu mam więcej wykonanych mniejszych dostaw i referencji na mniejsze kwoty. Rozpatrując każdy pakiet z osobna mogę spełnić ten warunek zamawiającego, jednak jeżeli wziąć pod uwagę sumę pakietów to nijak moje referencje nie pasują;/

pzdr

2

Odp: Oferty częściowe a wykaz dostaw

Znowu pachnie dzikim zachodem - zamawiający powinien opisać sposób oceny spełniania warunku przy składaniu oferty na wiele pakietów.

3

Tym razem to dziki wschód tongue

Dzięki za zainteresowanie, ale sprawę już wyjaśniłem u zamawiającego, który jak zwykle nie widział żadnego problemu z nieprecyzyjnymi zapisami SIWZ ;/

Podsumowując, dziki wschód dopuszcza składanie referencji dla poszczególnych ofert częściowych, grunt żeby suma wykonanych dostaw odpowiadał sumie wartości oferowanych pakietów.

pzdr

4

jest to jakies logiczne uzasadnienie

5

Logiczne jest ale powinno być opisane tak jak każe ustawa