Odp: Uzypełnienie czy wykluczenie- proszę o pomoc !
Co zrobisz gdy wykonawca oświadczy, że nie dokonał wizji?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Uzypełnienie czy wykluczenie- proszę o pomoc !
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co zrobisz gdy wykonawca oświadczy, że nie dokonał wizji?
A jak uzupełni jak go nie było na tej wizji???
Jak nie uzupełni, będziesz musiał odrzucić ofertę, a wykonawca z pewnością wniesie protest. Ja bym to zostawiła.
Też kiedyś zrobiłam taki błąd- teraz używam sformułowania, że wykonawcy POWINNI dokonać wizji lokalnej, a nie że muszą.
Jak nie uzupełni, będziesz musiał odrzucić ofertę
Na podst. przepisu... ?
26.3- wzywamy do uzupełnienia. Zakąładamy ze nie uzupełni, bo nie był na wizji. Czyli dokumentu nie ma- wykluczamy go na podst. 24.2 pkt 3 i tym samym oferte odrzucamy- 89.1 pkt 2.
Pomieszanie z poplątaniem - to odnośnie podst. prawnych
Jeszcze bym chciał zobaczyć uzasadnienie do tej rzekomej niezgodności treści oferty z siwz
Responder - wyszukiwarka SzuKIO jest bezplatna przecież
26.3- wzywamy do uzupełnienia. Zakąładamy ze nie uzupełni, bo nie był na wizji. Czyli dokumentu nie ma- wykluczamy go na podst. 24.2 pkt 3 i tym samym oferte odrzucamy- 89.1 pkt 2.
Ale tylko pod warunkiem, gdy zamawiający mógł żądać takiego dokumenty...a co do tego nadal mam poważne wątpliwości.
pzdr
Nie mógł żądać! Dlatego też wcześniej napisałam, że zostawiłabym to w spokoju.
[Jeszcze bym chciał zobaczyć uzasadnienie do tej rzekomej niezgodności treści oferty z siwz :
Nie załączone wszystkie dokumenty, których Zamawiający wymagał Ale raczej bardziej by tu pasował art. 89 ust.1 pkt 5
Jak na osobę, która uważa, że zamawiający nie mógł żądać tego typu dokumentu to całkiem zgrabnie idzie Ci argumentowanie za odrzuceniem wykonawcy:)
Powtórzę się, ale... przy założeniu, że jednak żądanie zamawiającego było nielegalne to cała taka argumentacja, kupy się nie trzyma...że się tak wyrażę:P
pzdr
Taka refleksja- zamawiajacy są czasami bardziej papieżcy niz papież ijak w tej sytuacji sami sobie skomplikowali życie (niepotrzebny warunek/oświadczenie-niepotrzebne odrzucenie-niepotrzebny protest/odwołanie)
DO Ejka 0309- SzuKIO bezpłatne ale wyroki do chyba 2005
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc