1

Temat: OCZYWISTA OMYŁKA

W formularzu oferty przy sporządzaniu SIWZ popełniłam "oczywistą omyłkę??", którą zauważyłam dopiero podczas oceny ofert Wykonawców. Oczywiście w SIWZ jest zapisane poprawnie. Wykonawcy, którzy złożyli oferty spełniają warunek zapisany w SiWZ. Co mam teraz zrobić ?? Czy Zamawiający może poprawić swoją "oczywistą omyłkę??", czy odnosi się to tylko do zapisów Wykonawców ??

2

Odp: OCZYWISTA OMYŁKA

Może bardziej szczegółowo napiszesz jaka to omyłka?

3

Interesuje mnie najbardziej fakt, czy tak wogóle mogę poprawić "omyłkę??" zrobioną przez zamawiającego już po otwarciu ofert ???

4

Interesuje mnie najbardziej fakt, czy tak wogóle mogę poprawić "omyłkę??" (zrobioną przez zamawiającego) , po otwarciu ofert ???

5

Ale na czym konkretnie polega ta omyłka? Bez tej informacji to trochę cięzko odpowiedzieć na to pytanie.

6

W formularzu oferty (załączniku do oferty-wzorze) wstawiłam (omyłkowo) warunek do spełnienia o wartości niższej  niż był w SIWZ .
Wszyscy wykonawcy , którzy złożyli oferty spełniają warunek zapisany w SIWZ (czyli ten wyższy).

7

Elunka napisał/a:

Wszyscy wykonawcy , którzy złożyli oferty spełniają warunek zapisany w SIWZ (czyli ten wyższy).

i mają spełniac warunek postawiony w siwz.

8

Problem mój to pytanie - czy mogę poprawić swoją omyłkę w ofercie Wykonawców, czy też pozostawić to tak jak jest ??

9

smile) ??

10

Elunka napisał/a:

Czy Zamawiający może poprawić swoją "oczywistą omyłkę??", czy odnosi się to tylko do zapisów Wykonawców ??

Jezeli wykonawca podpisal sie pod "omylka zamawiajacego" to jest juz rowniez "omylka wykonawcy" wink

11

Dziękuję smile