Temat: negocjacje bez ogłoszenia
Od lipca musimy wprowadzić catering, mamy na postępowanie dużo ponad 133.000 euro. Tryby podstawowe odpadaja. Czy mam szanse na zastosowanie negocjacji bez ogłoszenia? Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → negocjacje bez ogłoszenia
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Od lipca musimy wprowadzić catering, mamy na postępowanie dużo ponad 133.000 euro. Tryby podstawowe odpadaja. Czy mam szanse na zastosowanie negocjacji bez ogłoszenia? Pozdrawiam
... aaa, że tak zapytam na jakiej podstawie???
art. 5, to normalka w postępowaniach na żywienie (catering)
ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamowienia art 62 ust 1 pkt. 4, z tym że mam watpliwości czy jestem w stanie to obronić.
Do lipca sa prawie dwa miesiące więc nie ma mowy o 62/1/4. Nie wiem skąd ten "wstręt" do PN lub PO. Skoro chcesz negocjować to NZO można wtedy 55/1/2
chyba nie chcesz powiedzieć, że jest szansa przeprowadzić pn powyżej kwot unujnych w ciągi 1,5 miesiąca ?
Sympatyczna Sabino. Na własnym przykładzie wiem że w praktyce PN jest krótszą procedurą niż NBO
dokończenie -co prawda były to postepowania ponizej progów.
a no wlaśnie ponizej progów tzn. krótsze procedury. sama stosuję bardzo często pn, ale tym razem wiem, że nie zda egzaminu. a co z art. 5 ? juz wyczytałam, że do cateringu ma zastosowanie. ale zupełnie nie wiem od czego zacząć. może ktoś poradzi...
w takim razie zgodnie z art. 5 mogę zrobić sobie negocjacje, z potem zamówienie z wolnej reki z wybranym wykonawcą?
Tak
Dziękuję bardzo MIRAS Zycze wszystkim milego popoludnia.
Witam
Mam pytanie jakie druki ZP wymagane są przy negocjacjach bez ogłoszenia? Jeżeli ktoś móglby mi podpowiedzieć była bym wdzięczna
Tutaj masz wszystko: ftp://ftp.uzp.gov.pl/Akty_wykonawcze/Rozporzadzenia_zalaczniki/Zalaczniki_do_rozp_z_dnia_24_10_2007_ws_protokolu
Bardzo dziękuję ;-)
Bardzo proszę
Witam
Czy w postępowaniu w trybie negocjacji bez ogłoszenia konieczne jest przesyłanie ogłoszenia do UZP? Proszę o podpowiedź
pozdrawiam
Jak sama nazwa wskazuje - NIE (ogłoszenie o udzieleniu -TAK)
dzięki bardzo MIRAS
Jedna uwaga: Skoro można skorzystać z dobrodziejstwa art. 5.1 uPzp, to równie dobrze można przeprowadzić przetarg nieograniczony i zastosować krótszy termin na złożenie ofert, niż ten wskazany w art. 43.2 uPzp!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc