1

Temat: odrzucenie czy odrzucenie i wykluczenie (art 87 i 90)

w trakcie oceny ofert zaistnialo przwdopodobienstwo "razacej...". tak wiec wyjasniono i okazalo sie ze to odrzucenie z 89.1.6.

czy w takim przypadku dokonujecie również wykluczenia, skoro odrzucenie staje sie faktem juz na tym etapie?

2

Odp: odrzucenie czy odrzucenie i wykluczenie (art 87 i 90)

Za co wykluczyć?

3

lolilap napisał/a:

czy w takim przypadku dokonujecie również wykluczenia?

Moge odpowiedziec za siebie: Nie

4

Marko napisał/a:

Za co wykluczyć?

fakt smile

maja tez braki w dokumentach ktorych nie zadalem ze wzgledu na oczekiwana (oczywista) odpowiedz.

5

i zastanawiam sie czy zgodnie z 26 ma tu zastosowanie dodatkowo wykluczenie ze wzgledu na niespelnienie warunkow - choc mam watpliwosci... skoro juz odrzucono oferte...

ale pytam gdyz wiem ze w ZP nic nie jest jednoznaczne smile

6

Nie mozesz wykluczyc - nie dales szansy wykonawcy na uzupelnienie dokumentow wink ... a teraz zadac uzupelnienia - bezprzedmiotowe (oferta odrzucona) smile

7 (edytowany przez lolilap 2009-05-13 09:36:52)

zgadza sie mirek ale w 26 jest mowa o takiej sytuacji: "chyba że mimo ich złożenia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu" co wydaje sie skutkuje wykluczeniem zgodnie z art 24.2.3.

a szczerze mowiac pytanie powstaje po analizie kolejnosci wypelniania pozycji protokolu.... bo wg mnie odrzucono oferte i reszta pozostaje milczeniem smile

8

lolilap napisał/a:

bo wg mnie odrzucono oferte i reszta pozostaje milczeniem smile

... wg mnie również.

Tak, czy inaczej efekt jest ten sam: oferta tego wykonawcy na pewno nie bedzie najkorzystniejsza wink .