1 (edytowany przez Marta 2009-05-06 12:57:42)

Temat: zamówienie częściowe a cena oferty na całóść PILNE!!

Z dopuszczal skladanie ofert czessciowych-4 zadania
W zlozyl oferte i wpisal cene za wszystkie czesci. w zaden sposob nie mozna znalesc  w ofercie cen za poszczegolne czesci poniewaz W nie dolaczyl tez kosztorysow ofertowych na poszczegolne czesci( o czym mowila tresci formularza ofertwego ze nalezy dolaczyc)
co zrobic z taka oferta?niezgodna z siwz i wykluczamy?

2

Odp: zamówienie częściowe a cena oferty na całóść PILNE!!

... nic innego z taka oferta nie zrobisz.

3

moze nie do konca przedstawilam sytuacje, w ofercie nie ma kosztorysow czesciowych ale jeden ogolny na wszystkie zadania jest wiec czy nie moglabym wezwac do uzupelnienia lub wyjasnienia kosztorysu?i wtedy ten wykonawca moglby rozbic te kwoty na czesciowe zadania??
czy poprostu uznac ze nie mam cen poszczegolnych i nie moge zbadac oferty wiec wykluczam?

4

Czy Ty jako zamawiajacy (bez pomocy wykonawcy)  mozesz z oferty (wraz z zalacznikami) ustalic jakie sa ceny za poszczegolne czesci ???

5

a propos postepowania z możliwością zadań w częściach. Czy to jest obowiązek wykonawcy że MUSI składać oferty częsciowe??? Może interesuje go tylko i wyłącznie całe zadanie i nie chce się rozdrabniać. To są tylko moje rozważania (pewnie sprzeczne z art 83/3) ale przecież oferta całościowa może być najkorzystniejsza niż kilka częsci łącznie. i dlaczego ją na starcie skazywać na odrzucenie

6

responder napisał/a:

a propos postepowania z możliwością zadań w częściach. Czy to jest obowiązek wykonawcy że MUSI składać oferty częsciowe???

Wszystko zależy od zamawiającego. Jezeli zamawijacy nie okresli maksymalnej liczby czesci zamowienia, na ktore oferty moze zlozyc jeden wykonawca to wykonawca moze zlozyc na calosc - z tym ze wykonawca musi okreslic cene za poszczegolne jej czesci.

7

ale nie moze zlozyc oferty z zastrzezeniem iz tylko w calosci jest zainteresowany udzieleniem zamowienia smile

8

jestem w stanie wyliczyc ceny czesciowe-sa podane ilosci i ceny jednostkowe wiec da sieto zrobic.co teraz??wzywac do uzupelnienia kosztorysow czesciowych bo ich nie mam czy jak??prosze o podpowiedz bo czas leci.

9

nikt mi nie pomoże???

10

Marta napisał/a:

wzywac do uzupelnienia kosztorysow czesciowych bo ich nie mam czy jak?.

Do czego Ci sa one potrzebne???

11 (edytowany przez Marta 2009-05-13 09:00:13)

byly wymagane ceny na poszczegolne czesci ktore mialy wynikac z dolaczonych kosztorysow na poszczegolne czesci.ja nie mam cen poszczegolnych ani kosztorysow.mam jeden kosztorys na calosc z ktorego jestem w stanie wyliczyc sobie ceny na poszczegolne czesci.to mi wystarczy aby nie odrzucac tej oferty i nie wzywac wykonawcy juz wcale?

12

Nie masz podstaw do zadania uzpelnienia kosztorysow.