1

Temat: 2 x pełnomocnictwo w ofercie

Czy myślicie, że oferta może być podpisana przez dwie różne osoby przy założeniu, że obie legitymują się odpowiednim pełnomocnictwem?

Dodam także, że optymistycznie zakładam, że nie będzie sprzeczności między tymi oświadczeniami woli.

pzdr

2

Odp: 2 x pełnomocnictwo w ofercie

Wszystko się może zdarzyć big_smile

3

Zadbam o to, żeby sprzeczności nie było:)
Zamierzam przetestować jakiegoś Zamawiającego w tym temacie, jednak najpierw chciałbym Poznać Waszą opinię.

pzdr

4

... jak na mnie trafi to Ci wybaczę (czyt. uznam) smile

5

jeśli w danym temacie i pełnomocnictwo celowe to w zasadzie nie ma o czym mówić

6

Widziałem (ale tylko jeden raz) ofertę podpisaną równocześnie przez prokurenta i pełnomocnika szczególnego. Byłem pod wrażeniem i pełen szczerego uznania wobec zapobiegliwości wykonawcy. Zabezpieczył się w ten sposób mądrze przed konsekwencjami sytuacji, w której podpisującemu "omsknie się pióro" na jednej z podpisywanych stron i jej nie podpisze (było to w czasach sprzed "obligu wzywania").

Teraz powodów do takiego postępowania jakby mniej - ale dwa podpisy pod jedną ofertą na pewno nie zaszkodzą.

7

KIO sygn 1432/07 ="....tak też dopuszczalna jest reprezentacja wykonawcy w postępowaniu przez kilku jednakowo umocowanych pełnomocników....

8

Tymek napisał/a:

Teraz powodów do takiego postępowania jakby mniej - ale dwa podpisy pod jedną ofertą na pewno nie zaszkodzą.

Zgoda tylko, że ja mam bardziej chytry plan tongue Otóż chciałbym, aby część oferty podpisał pełnomocnik A a drugą część pełnomocnik B. Boję się jak na takie coś zareaguje co bardziej formalistyczny zamawiający.

Dzięki za wszystkie porady.

pzdr