1

Temat: PROTEST PILNA SPRAWA!!!!!!!!!!!

Wpłynął mi PROTEST na wybór oferty. PROTESTujący żąda jej odrzucenia ze względu na to, że z "ogólnie dostępnych na rynku informacji wynika, że oferowany przez wybranego wykonawcę produkt nie spełnia wymogów siwz". Wezwałam do przyłączenia się wykonawców. Wykonawca, którego oferta została oPROTESTowana nie przyłączył się do żadnej ze stron. Co teraz?????????? Czy wzywam go do wyjaśnienia treści złożonej oferty? jeśli tak to na jakiej podstawie, czy spełniam żądanie PROTESTującego i odrzucam jego ofertę? Błagam pomocy bo zgłupiałam, a termin mnie nagli baaaaaaaardzo!!!!!!!

2

Odp: PROTEST PILNA SPRAWA!!!!!!!!!!!

Czy ktoś mi pomoże? Pleaseeeeeeeeeee

3

nie wiem jaki były te wymogi i czy sama możesz sprawdzić czy to może być prawda, musisz to ustalić

4

dokument na potwierdzenie, że oferowany produkt spełnia wymogi siwz moga tak na prawdę sporządzić sobie sami. Nie wiem tylko czy mam prawo na tym etapie poprsic ich o przesłanie tego dokumentu. Bo przeciez wyjaśnienia treści złożonej oferty to już nie będą, jakby się przyłączyli po mojej stronie do post. protestacyjnego to automatycznie załączyli by ten dokumet a tak to teraz nie wiem czy mogę ich o ten dokument poprosić. Mętlik straszny wink

5

wpłynął protest i możesz podejmować wszelkie kroki aby sprawę wyjaśnić - tylko nie rozumię jaki dokument (chyba nie żądałeś go w siwz?)

6

Zgadzam się. Na tym etapie warto zrobić wszystko, aby uzyskać przekonanie, że wybrano ofertę zgodną z SIWZ. Jeżeli firma, która miała interes prawny w rozpatrzeniu protestu na jej korzyść nie przystąpiła do postępowania to ich problem i oni stawiają siebie w gorszej sytuacji, bo nie mogą bronić swojej oferty a także zamykają sobie drogę do późniejszego odwołania.
Moim zdaniem możesz żądać wyjaśnień od wykonawcy.

pzdr

7

Bardzo Wam dziękuję. Zażądałam dokumnetu, który potwierdziłby, że zaoferowany przez ta firmę przedmiot spełnia wymogi siwz ( w oprotestowanym zakresie ), dałam krótki, ale realny termin na jego złożenie i ....nic.!!!!!!!! Rozumiem, że muszę w ten części protest uwzględnić. I co dalej. czynności powtórzone, czyli odrzucenie tej oferty z art. 89 ust 1 pkt 2 ? I wybór oferty najkorzystniejszej? Czy coś pominęłam? Z góry dziękuję za cenne uwagi smile