1

Temat: termin umowy

Moja firma  podpisała umowe w 2006r. na usługę ( kwota niska wiec nie było postepowania przetargowego), umowa ta nie zawiera okresu obowiązywania. czy to oznacza,ze podpisana jest na czas nieokreslony?
bardzo prosze o podpowiedź

2

Odp: termin umowy

AnnaM napisał/a:

Moja firma  podpisała umowe w 2006r. na usługę ( kwota niska wiec nie było postepowania przetargowego), umowa ta nie zawiera okresu obowiązywania. czy to oznacza,ze podpisana jest na czas nieokreslony?

Co do zasady tak, oznacza umowę zawarta na czas nieokreślony, nieoznaczony itp. Dużo zależy równiez od przedmiotu umowy.

3

Przedmiotem umowy jest konserwacja fotokopiarek.

4

AnnaM napisał/a:

owszem,tak to jest w prawie traktowane.

5 (edytowany przez MIRAS 2009-05-27 11:05:36)

...i pewnie nie jest okreslone ilośc tychże konserwacji, tudziez ilosc kserokopiarek etc. No to jest na czas nieokreslony.

6

jeżeli twoja firma jest zobowiązana do stosowania upzp to powinniście zawrzeć umowę na czas określony

7

danaug napisał/a:

jeżeli twoja firma jest zobowiązana do stosowania upzp to powinniście zawrzeć umowę na czas określony

Jeżeli... Żeby to wiedzieć, trzeba obliczyć wartość umowy dla 4 lat.