1

Temat: pomocy...oferent nie spełnia warunków ???

Witam ...mam problem : przetarg nieograniczony,  przedmiotem zamówienia jest usługa , wykonywanie prac w okreslonych godzinach...przez dwie osoby w jednym miesjcu i jedna w drugim ...poprzednia firma zatrudniała 14 osób do tego zamówienia , oferent którego cena jest najnizsza przedastawil w wykazie osób posiadajacych okreslone uprawnienia 8 osób..i ksero uprawnien tylko tych 8 osób...co mam zrobić...odrzucić ? czy wezwac do uzupełnienia ???

2

Odp: pomocy...oferent nie spełnia warunków ???

aha...w umowie jest zapis że osoby te musza zostac zatrudnione na umowę o prace i zgodnie z kodeksem pracy...czyli te 8 osób nie wystarczy ponieważ musiało by pracować po 280 godzin...

3

nowiutki napisał/a:

oferent którego cena jest najnizsza przedastawil w wykazie osób posiadajacych okreslone uprawnienia 8 osób..i ksero uprawnien tylko tych 8 osób...

...a ilu mial przedstawić (mial wykazać zgodnie z wymogami zamawiajacego) - konkretnie?

4

nie było wymogu konkretnego ci do ilosci osób...lecz ta ilość któą przedstawił nie wystarczy do prawidłowego wykonania zamówienia

5

skoro nie okresliłeś konkretnych warunków i opisu ich spełnienia to teraz nie możesz ich wymagać. Możesz pomysleć o 87/1 ale czy to da lub jaki da efekt (może nie podpisze umowy)???? Możesz też apróbować 89/2,3 lub 4. Ale wychodzi na to że napisaliście  zły SIWZ w stosunku do waszych potrzeb. Napisz cos więcej np. czy cena tego wykonawcy może byc rażąco niska (tylko 8 osób ale z nadgodzinami) , treśc oferty nie odpowiada SIWZ. Pozdro

6

zawsze moze uzupelnic.....

ale powiedz mi na jakiej podstawie zadasz zeby osoby byly zatrudnione na umowe o prace??

7

można też poprosić o wyjaśnienia.

8

w umowie której wzór został załączony do SIWZ wymagamy zatrudnienia osób na umowę o pracę...
nie wiem co mam sądzić
Wymagamy aby Wykonawca spełniał warunki udziału w postępowaniu posiadał w dyspozycji  osoby zdolne do wykonania zamówienia....czyli aby należycie wykonać zamówienie musi posiadać wystarczjacą ilosć osób...według SIWZ miesięcznie musi wypracować 2190 godzin..idąc dalej . norma dla pracownika miesiecznie to 160 godzin..więc ??

9

Do uzupełnienia za bardzo nie widzę podstawy skoro nie wymagany był wykaz konkretnej licby zatrudnionych (do ilu osób miałby uzupełnić??? skoro w SIWZ "nowiutki" nie postawił konkretnego warunku i opisu spełnienia) , natomiast można wyjaśnienia.

10

oczywiscie wyjasnic i ewentualnie uzupelnic - to mialem na mysli wink

co do tej umowy o prace nadal nie widze zwiazku a nawet mozliwosci takiego żądania....

11

co do umowy to faktycznie dziwadło