1

Temat: protokoły, wzory

Nie mogę ogarnąć druków (dokumentowanie przetargów) dla postępowań o wartości 6.000 Euro - 60.000 Euro.

Art. 96.1 wskazuje na informacje niezbędne (czyli nie nakazuje pracy na konkretnym druku). W punkcie 5 jest już mowa o wzorach hmm

Mam oczywiście rozporządzenie prezesa RM z 19.05.2006  w sprawie protokołu postępowania... i widzę &3 punkt 2, potem &4 punkt  2 i dedukuję, że, muszę sporządzić protokół zgodnie z wzorem DRUK ZP-1/PN (wraz ze wskazanymi w jego treści wzorami).

Czy mój tok myslenia jest dobry?

PS. dziwne zasady ma to Forum bo o poziomie najwidoczniej decyduje liczba napisanych postów. Stąd żółtodziób taki jak ja jest już na drugim, mimo że moje wątki to tylko i wyłącznie poszukiwanie pomocy (podejrzewam, że na tym właśnie zajdę szybko do wyższych poziomów wink. Chyba bardziej racjonalnie byłoby zamiast poziomu umieszczać informację o liczbie napisanych postów?

2

Odp: protokoły, wzory

rahi napisał/a:

Nie mogę ogarnąć druków (dokumentowanie przetargów) dla postępowań o wartości 6.000 Euro - 60.000 Euro.

(...) dedukuję, że, muszę sporządzić protokół zgodnie z wzorem DRUK ZP-1/PN (wraz ze wskazanymi w jego treści wzorami).

Czy mój tok myslenia jest dobry?

Nie. W przetargu nieograniczonym do 60.000 euro wypełniasz:
ZP-2
ZP-2/PN,NBO,ZOC
ZP-11
ZP-21.

3

Ok, teraz pytanie dot. ZP-2 punkt 2:
"Wartość zamówienia/umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów* ustalona została na kwotę ................., co stanowi równowartość ........... euro(można wypełnić po otwarciu ofert).
Ustalenia wartości zamówienia dokonano w dniu ................... na podstawie: ......................................................................................................................................................."
Chodzi tu o moje kalkulacje dot. kwoty jaką przewiduję na zakup przedmiotu przetargu? Czyli przewidywaną kwotę jaką zamierzam przeznaczyć? Jeśli tak to rozumiem, że dzień kalkulacji powinien być dniem wcześniejszym niz wydanie ogłoszenia. Co do podstawy ustalenia tej wartości to mam problem: kwotę ustalano poprzez obliczenie dotychczasowego faktycznego kosztu przedmiotu i domniemanie ze kwota ta rynkowo bedzie w przyszlym roku wyzsza. Więc dotychczas ponoszony koszt powiekszono o pewną "rezerwę" i tyle. Czy w tym jest rzecz?

4

Wartość zamówienia ustala sie zgodnie z art. 32-35 PZP.
Technicznie - można wziąć wydatki z bieżącego roku i zwiekszyc o wskaznik inflacji.

5

"W przetargu nieograniczonym do 60.000 euro wypełniasz:
ZP-2
ZP-2/PN,NBO,ZOC
ZP-11
ZP-21."

a czy do tego zestawu nie trzeba by dodać druku Zp-12?

6

Dołuż koniecznie, Piotr o nim poprostu zapomniał, a jak będzie potrzeba to i ZP-17 przy wykluczeniach i ZP-18 przy odrzuceniach ofert.

pozdrawiam

7

Panowie a czy nie zapominacie o ZP-12 i ZP-17, czy nie wypełnia się ich? A ewentualnie ZP-18, 19, 22 ?

8

ZP-12, 17 i 18 patrz wyżej nie zapomniałem, chociaż pokręciłem 17 i 18 a zapomniałem o 22, ale w sumie rahi ma już teraz wszystkie.

9

Oczywiście nie poprawiałem Cię Arturze, tylko w czasie pisania swego postu nie zauważyłem pojawienia się Twojego postu. Przepraszam (nie mogę tylko zajmować się Forum) smile

10

Nic się nie dzieje to przecież forum

Pozzdrawiam