1

Temat: wartość zamówienia

Witam!
Mam wątpliwości co do podawania kwoty wartości zamówienia.
Chodzi o to, że spotkałam się z opinią, że można podać wartość szacunkową -to nie jest żadna tajemnica i jeśli wykonawca zapyta o to jeszcze przed złożeniem oferty (zastanawia się czy w ogóle złożyć ofertę). Natomiast inna opinia - kwota szacunkowa jest objęta wielką tajemnicą - podaje się w momencie otwarcia ofert.
Proszę o opinię na ten temat.
Pozdrawiam!

2

Odp: wartość zamówienia

Iwo napisał/a:

Witam!
Mam wątpliwości co do podawania kwoty wartości zamówienia.
Chodzi o to, że spotkałam się z opinią, że można podać wartość szacunkową -to nie jest żadna tajemnica i jeśli wykonawca zapyta o to jeszcze przed złożeniem oferty (zastanawia się czy w ogóle złożyć ofertę). Natomiast inna opinia - kwota szacunkowa jest objęta wielką tajemnicą - podaje się w momencie otwarcia ofert.
Proszę o opinię na ten temat.
Pozdrawiam!

Oj,
wartość szacunkowa zamówienia jest zupełnie inną wartością niż kwota jaką zamawiający publikuje przed otwarciem ofert, czyli tę jaką "zamierza przeznaczyć na finansowanie zamówieniaę.
no, i pech znowu siadla klawiatura. jutro c.d.n.

3

Wiadomo również, że jest różnica między kwotą jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć a kwotą jaką może wydać na realizację zamówienia...
Bedę wdzięczna za c.d.n.  smile

4

Polecam Ci lekturę artykułu z Rzeczpospolitej poniżej link: http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/firma_061205/firma_a_15.html?k=on;t=2006120420061210

5

Dziękuję bardzo!!
Szkoda tylko, że to tylko prywatna opinia... smile