1

Temat: Czy to omyłka?

PN na usługi ochrony osób i mienia. Zapis w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia brzmi:
"Patrol interwencyjny w przypadku zaistnienia bezpośredniego zagrożenia obiektów oddanych pod ochronę wykonawcy lub osób w nich przebywających zobowiązana jest podjąć działania interwencyjne w czasie nieprzekraczającym 15 minut od momentu zgłoszenia."
Wykonawca w składanym oświadczeniu stwierdza, że patrol podejmie Czynności w przeciągu 30 minut od momentu zgłoszenia.
Dla mnie jest to oCzywista niezgodność z tym czego wymaga zamawiający i oferta nie nie odpowiada treści SIWZ - art. 89 ust.1 pkt 2.
A jakie jest wasze zdanie? Czy wykonawca może oprotestować odrzucenie powołując się na oCzywistą omyłkę pisarską?
Dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam.

2

Odp: Czy to omyłka?

Ginni- nie siej paniki. Ten wątek już wczoraj Miras (chyba) skomentował. Z info które podajesz wynika że 89/1/2 jak nabardziej wskazane a że złozy protest a potem odwołanie to jego prawo. Ewentualnie Sprawdż czy z treści całej oferty nie wynika że zamiarem wykonawcy było jednak 15 min ale to by musiało być ewidentnie jednoznaczne -nie budzące twoich wątpliwości. Pozdro

3

Dzięki wszystkim za pomoc, bo w głowie już pusto...
Przewertowałam dokładnie całą ofertę. Nigdzie nie ma żadnej wzmianki o 15 minutach.
30 a 15 minut - dla nas jako zamawiającego jest to bardzo istotna różnica.
Pozdrawiam.

4

Wyrok KIO/UZP 16/09 z dnia 23 stycznia 2009 r. - dotyczy podobnej sytuacji.

5

a propos wyroków KIO. CZy na UZP możecie przeglądać już orzecznictwo KIO. Ja mam problem nie wiem czy to nadal efekt przeprowadzki czy nasz sprzęt/internet nawala?????

6

ja w pracy też nie mogę przeglądać, ale na swoim komputerze prywatnym tak

7

responder napisał/a:

a propos wyroków KIO. CZy na UZP możecie przeglądać już orzecznictwo KIO. Ja mam problem nie wiem czy to nadal efekt przeprowadzki czy nasz sprzęt/internet nawala?????

u mnie to samo czyli brak dostępu i akurat potrzebowałam pilnie pewien wyrok sad