1

Temat: Niezgodność treści oferty ze specyfikacją

Szanowni forumowicze, oto moja istota problemu.
PN na ochronę osób i mienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia o treści:
"Patrol interwencyjny w przypadku zaistnienia bezpośredniego zagrożenia obiektów oddanych pod ochronę wykonawcy lub osób w nich przebywających zobowiązany jest podjąć działania interwencyjne w czasie nieprzekraczającym 15 minut od momentu zgłoszenia."
Wykonawca w oświadczeniu o gotowości reagującej patrolu wpisuje: "Czas przybycia grupy interwencyjnej od momentu powiadomienia 30 minut."
Nie jest to dla mnie oczywista pomyłka pisarska , nie sadzę tez by kwalifikowało się do wyjaśnień ani uzupełniania . Według mnie jest to Niezgodność oferty z treścią SIWZ, a dokładniej z opisem przedmiotu  zamawianej usługi i podlega odrzuceniu z art. 89 ust.1 pkt 2.
Proszę o opinie co o tym sądzicie. Dzięki z góry.

2

Odp: Niezgodność treści oferty ze specyfikacją

O ile "podjęcie działań interwencyjnych" jest tożsame z "przybyciem grupy interwencyjnej" to oferta jest do odrzucenia smile

3

Przybycie grupy interwencyjnej = podjęcie działań interwencyjnych.

4

A może jeszcze dla jasności...
Patrol od chwili powiadomienia ma się znaleźć w miejscu interwencji w czasie nie dłuższym niż 15 minut i podjąć odpowiednie działania.

5

... no to jej treśc nie odpowiada tresci SIWZ w czesci dotyczacej przedmiotu zamówienia i podlega odrzuceniu z art. 89 ust.1 pkt 2.

6

Dzięki wielkie. Boję się tylko, że będzie protest ,bo wykonawca powoła się na...omyłkę pisarską. Znam go już:(, ale pomimo wszystko utwierdziłam się co do dalszego postępowania. Pozdrawiam

7

Dziekuję wszystkim za pomoc:)

8 (edytowany przez lolilap 2009-06-09 11:48:04)

zaczynam miec watpliwosci.......

1 czy to bylo kryterium?
2 czy wymog zamawiajacego?

9

Zobacz sobie wyrok z dnia 23 stycznia 2009 r. KIO/UZP 16/09. Sprawa trochę podobna. Pozdrawiam

10

niezly wyrok i przyznaje niezla obrona zamawiajacego:) choc zakonczona porazka...