1

Temat: stosowanie ustawy

czy muszę organizować przetarg na usługi telekomunikacyjne?

2

Odp: stosowanie ustawy

Wydaje mi się , że tak jeśli przekraczasz 14.000 euro.
A ja mam pytanie czy usługi telekomunikacyjne sumuje się z usługami internetowymi??

3

własnie też mi się tak wydaje, ale chciał bym się upewnić i dowiedzieć jaki tryb w takiej sytuacji wybrać?

4

Niestety na tp trzeba przeprowadzić postępowanie chyba że podpisać umowę tylko na rok i jeżeli w danym roku nie przekroczy 14 000 euro to bez stosowania pzp, natomiast internet to osobna sprawa.

5

Internet to osobna sprawa -Marcel a co jesli podpisze 2 roczne  umowy ponizej 14 tys euro każda (łącznie powyżej 14 euro) ale z tym samym operatorem (na usługi telefonii i internetowe)????

6

responder napisał/a:

Internet to osobna sprawa -Marcel a co jesli podpisze 2 roczne  umowy ponizej 14 tys euro każda (łącznie powyżej 14 euro) ale z tym samym operatorem (na usługi telefonii i internetowe)????

Wiem ze to pytanie do Marcela, ale i tak odpowiedz moze byc tylko jedna wiec co szkodzi jak ja odpowiem - NIC smile

7

Dokładnie tak jak pisze Miras przecież było pisane że telefony i internet to osobna sprawa.

8

Marcel napisał/a:

Niestety na tp trzeba przeprowadzić postępowanie chyba że podpisać umowę tylko na rok i jeżeli w danym roku nie przekroczy 14 000 euro to bez stosowania pzp, natomiast internet to osobna sprawa.

a jak bym popisał na 2 i nie przekroczy będzie ok?

9

będzie

10

Jak najbardziej tak  bez problemu.