Temat: zapytanie o cenę
witam,
w zoc wysyłam zaproszenie do 5 wybranych wykonawców. czy wybrany wykonawca może złożyć ofertę wspólnie z wykonawca, który wogóle nie został zaproszony?
co wtedy zrobić w takim przypadku?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → zapytanie o cenę
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam,
w zoc wysyłam zaproszenie do 5 wybranych wykonawców. czy wybrany wykonawca może złożyć ofertę wspólnie z wykonawca, który wogóle nie został zaproszony?
co wtedy zrobić w takim przypadku?
Tak na szybko to: 89.1.5 (in fine) PZP
faktycznie, nie doczytałem tego artykułu, thx
a co w przypadku gdy ofertę złożą wspólnie wykonawcy, których zapraszałem osobno?
wiem, że może wymyślam jakieś dziwne kombinacje, ale nigdy niczego nie można być pewnym w życiu.
i co? żadnego komentarza?
teoretycznie jest to mało realna taka sytuacja.
realna i dopuszczalna
...zastanawiam sie...
Argument za dopuszczeniem:
Skoro zamawiający zaprasza Wx i Wy (każdego z osobna) do złożenia oferty, to co stoi na przeszkodzie zeby zlozyli ofertę łaczna - pewnie to i lepiej.
Argument za odrzuceniem oferty:
Zamawiający zaprasza do zlożenia oferty Wx jako Wx, i Wy jako Wy - nie zaprasza natomiast nowego bytu prawnego jakim bedzie konsorcjum Wx i Wy. Innymi słowy nie zaprosil Wx i Wy - tylko kazdego z osobna.
Sytuacja malo realna jezeli zamawiajacy wie kogo zaprasza - a tak byc powinno.
wiem, kogo zapraszam więc jest to mało realne, ale wymienić poglądy zawsze warto
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc