1

Temat: Wadium w pieniądzu

Witam dzisiaj o 14.15 mam sesje otwarcia ofert. Wpłyneło Wadium w pieniądzu-przelewem. Wszystko jest ok za wyjatkiem nadawccy. Na przelewie jest podany tylko numer rachunku nadawcy ale nie ma od kogo. W zwiazku ztym mam zamiar w trybie 87/1 wezwać wykonawce do wyjasnień (po ustaleniu o kogo chodzi) czyli złożenia dokumentu, że  to Wadium dotyczy jego oferty(np wyciąg z konta, umowa z bankiem itp)

2

Odp: Wadium w pieniądzu

moze poprostu dany wykonawca zlozy potwierdzenie w ofercie smile

3

responder napisał/a:

W zwiazku ztym mam zamiar w trybie 87/1 wezwać wykonawce do wyjasnień (po ustaleniu o kogo chodzi) czyli złożenia dokumentu, że  to wadium dotyczy jego oferty(np wyciąg z konta, umowa z bankiem itp)

... a to Ci pomysł cool

4

tak dołączył takowy dokument, właśnie oceniamy oferty, Pozdro

5

responder napisał/a:

W zwiazku ztym mam zamiar w trybie 87/1 wezwać wykonawce do wyjasnień

Zaniechaj tego pomysłu smile

6

Zaniechałem, ten wykonawca załaczył kopie przelewu która rozwiała wątpliwości. Natomiast mam kilka innych dylematów. Np. Oferte złozyło konsorcjum (dwie spółki) dostarczyli pełnomocnictwo- wskazany jeden z konsorcjantów do podpisywania oferty,
oświadczenie - art. 22 ust 1 podpisał ten pełnomocnik. W SIWZ nie opisaliśmy (przeoczenie) co z podpisem tego oswiadczenia w przypadku konsorcjum. Czy oświadzczenie o 22/1 wystarczy że podpisał tylko jeden-pełnomocnik??? Korzystam z dwóch radców prawnych i maja rozbiezne zdania. Pozdro