1

Temat: jak sprzedac?

muszę sprzedać środek trwały, który został wyceniony przez biegłego na 2 100 zł. moja księgowość twierdzi, że musi być przeprowadzona licytacja. Czy wystarczy że na naszej stronie internetowej umieszcze ogłoszenie o sprzedaży? i czy muszę podać kwotę wyjściową?

2

Odp: jak sprzedac?

w takiej sprawie nie obowiazuja przepisy UPZP, ewentualnie uregulowania wewnetrzne.

3

Jeśli jesteś z tzw. administracji pubicznej to wilele Ci wyjasni Rozp.Rady Min. z 11.08.2004r. w sprawie sposobu i trybu gospodarowania składnikami majątku ruchomego powierzonego .....(Dz.U. 191 poz.1957 z 2004.) .Jesli nie - to może chociaż oś "ściągniesz" smile .W licytacji cena wywoławcza raczej byc musi  i to nie niższa niż wartośc księgowa środka trwałego.

4

... i jeszcze KC.

5

Dzięki.
zaraz się biorę za to dziadostwo

6

nie jestem adm. publiczną, rozporządzenie mnie nie dotyczy
więc czy dobrze podejrzewam, że jak pisałam na początku, wystarczy mi ogłoszenie na naszej stronie internetowej, gdzie podam cene wywoławczą określoną przez rzeczoznawcę, wysokość wadium do wniesienia oraz wysokość postąpień?

7

Daj ogłoszenie na internecie, w siedzibie. W ogloszenie zamiesc info. o tym co jest do sprzedania, gdzie sie odbedzie przetarg niograniczony ustny, kiedy sie on odbedzie - podaj cene wywolawcza, wysokosc wadium....