1

Temat: opóźnienie otwarcia ofert

Witam. W moim zakładzie było otwarcie ofert przetargowych, ale członkowie komisji opóźnili godzinę ich otwarcia. Jeden z wykonawców chce złożyć protest z tego powodu. Jak można z tego wybrnąć? Pomóżcie, dziewczyny są zielone, przerazone a ja na chorobowym a chcialabym pomóc.

2

Odp: opóźnienie otwarcia ofert

Jaki był powód opóźnienia???

3 (edytowany przez kasiaha 2009-07-09 10:53:15)

Nieswiadomość, bo pierwszy raz to robiły i panika, bo byli ludzie z zewnątrz, wstyd się przyznać...nie ma tlumaczenia, ale chcialabym , zeby z tego jakoś wybrnąć

4

Jeżeli wykonawca nie udowodni Wam ze opóznienie bylo celowe, zeby np. wykonawca X zdazyl zlozyc oferte, to nic wielkiego sie nie stalo. Owszem naruszyliscie PZP ale nie sadze zeby to bylo naruszenie powodujace koniecznosc uniewaznienia postepowania wink

5 (edytowany przez kasiaha 2009-07-09 11:23:40)

akurat wtedy oferty zlożyło tylko dwóch oferentów i w wyznaczonym czasie, tylko pech w tym, ze ten co chce zlożyć protest był droższy... ale jak można umotywowac odrzucenie protestu?

6

kasiaha napisał/a:

członkowie komisji opóźnili godzinę ich otwarcia.

Tylko otwarcia czy składania tudzież? Jak tylko otwarcia to chętnie poczytam uzasadnienie protestu smile

7

spóźnli się z otwarciem reszta była ok

8

To zaprezentuj uzasadnienie protestu o ile przyjdzie wink

9

mam nadzieję, ze nie...ale gdyby napisali, to co mam dziewczynom powiedzieć, zeby go odrzucić? ja nie mogę teraz brać czynnego udziału , zaraz wyjeżdzam a zależy mi, żeby przetarg zakończyc pomyślnie

10 (edytowany przez hamerek 2009-07-09 11:32:26)

czyli, czekamy na protest smile i się na razie nie przejmujemy smile

11

kasiaha napisał/a:

mam nadzieję, ze nie...ale gdyby napisali, to co mam dziewczynom powiedzieć, zeby go odrzucić? ja nie mogę teraz brać czynnego udziału , zaraz wyjeżdzam a zależy mi, żeby przetarg zakończyc pomyślnie

powoli
jeśli wpłynie w terminie i będzie spełniał wszystkie wymagania formalne (interes prawny, zrzuty, uzasadnienie itd), to nie możesz go odrzucić
jeśli natomiast będzie bezzasadny to możesz go oddalić
poczekajcie na protest... smile

12 (edytowany przez kasiaha 2009-07-09 11:38:56)

dziękuję, pozdrawiam serdecznie smile a jeśli protest wpłynie to może moje prośby o regularne szkolenia odniosą jakiś skutek i nie będę miała wszystkiego na głowie, nawet na chorobowym smile

13

kasiaha napisał/a:

ale gdyby napisali, to co mam dziewczynom powiedzieć

Trudno sie odniesc do czegos czego nie ma. Poczekajmy na protest i uzasadnienie.